KØB PLUS!

Caroline: Seriøst, jeg føler mig gammel

Caroline Wozniacki mærker alderen trykke. De unge spillere er på vej frem og presser danskeren.

For få år siden var Caroline Wozniacki en af tennisverdens unge kometer, som mange eksperter spåede en strålende fremtid. Siden blev hun nummer et verdensranglisten, inden hun mistede fodfæstet og gled ned i udkanten af top-10. Nu erkender den 22-årige dansker, at den tid, hvor hun blev regnet for en af fremtidens store spillere, er forbi. Hun er begyndt at føle alderen trykke.

Det mærkede hun ikke mindst torsdag morgen, hvor hendes modstander på den anden side af nettet kun var 16 år gammel. Ganske vist slog Wozniacki den seks år yngre kroat Donna Vekic, 6-1, 6-4, men kampen fik danskeren til at se sin egen karriere i et nyt perspektiv.

- Jeg har været derude i nogle år nu, og jeg føler mig som en veteran. Især når jeg spiller mod en 16-årig, konstaterede hun.

- Jeg begynder seriøst at føle mig gammel, og jeg er 22! For et par måneder siden blev jeg spurgt, hvornår jeg trækker mig tilbage, sagde Wozniacki ifølge Reuters ved pressemødet efter sejren over Vekic, som Wozniacki i øvrigt roste for at have spillet godt.

Caroline Wozniacki har i tidligere interviews fastslået, at hun ikke bliver ved med at spille tennis på topplan i mange år fremover. Hun vil i stedet gerne have børn, inden hun bliver alt for gammel.

Man skal andre ord ikke forvente, at hun går samme vej som japaneren Kimiko Date-Krumm, der i en alder af 42 år har slået sig videre til 3. runde i Australian Open - 19 år efter at hun første gang var med i den australske Grand Slam.

- Det er ikke nemt, ikke nemt. Jeg har brug for en ny krop, sagde den hårdføre japaner efter at have besejret israelske Shahar Peer 6-2, 7-5.