Alverdens tennisfans har masser at glæde sig til her til morgen og formiddag dansk tid.

Ved Grand Slam-tennisturneringen Australian Open i Melbourne danner anlæggets største bane, Rod Laver Arena, blandt andet ramme om to kvartfinaler i herresingle mellem Novak Djokovic-Milos Raonic og Stanislas Wawrinka-Kei Nishokori.

Men det er ikke kun det sportslige på banen, som er interessant. Også det, der sker på tilskuerpladserne, har offentlighedens interesse.

I samme sekund spillerne træder ind på stadion, bakkes de nemlig op af fortidens stjerner.

Mens den tidligere Wimbledon-mester Boris Becker træner verdensrangliste-etteren, Novak Djokovic, samarbejder Milos Raonic med den tidligere kroatiske topspiller Ivan Ljubicic, og i den anden kamp coacher de tidligere French Open-finalister Michael Chang og Magnus Norman henholdsvis Kei Nishikori og Stanislas Wawrinka.

Er det penge, der driver eks-stjernernes lyst til atter at være i rampelyset?

I Boris Beckers tilfælde kan det ikke afvises.

Efter sin aktive tenniskarriere mistede han i forbindelse med et forlist ægteskab en formue.

Derfor bekommer en årsløn på fem millioner kroner ham sandsynligvis vel.

Knap så mange penge tjener Ivan Ljubicic i forbindelse med sin ansættelse som Milos Raonics træner. Han må nøjes med knap tre millioner kroner.

Den tidligere danske topspiller og nuværende Eurosport-kommentator Michael Mortensen er én af dem, der selv har haft livet som træner for en topspiller tæt inde på livet. I 2011 førte han kineseren Li Na frem til sin første Grand Slam-titel i damesingle ved French Open, og så sent som i fjor rejste han rundt til WTA-turneringerne med Caroline Wozniacki.

Derfor ved han, hvad han taler om, når han bliver spurgt om, hvad tidligere topspillere kan give af gode råd til nutidens.

»De har selv stået i lignende pressede situationer, og de ved, hvad der kræves for at vinde de afgørede point i kampene,« siger Michael Mortensen, der til gengæld ikke tror, at det er de høje årslønninger, der tækker.

»Flertallet af fortidens stjerner har såmænd penge nok. Jeg tror snarere, at deres lyst til at optræde i trænerrollen skyldes, at de ligesom cirkushesten elsker rampelyset. Mange af vennerne arbejder inden for tennissporten og ved fortsat at være tilknyttet en topspiller, fastholdes kontakterne.«

Det var Andy Murray og Andy Roddick, der gennem ansættelser af de tidligere verdensettere Ivan Lendl og Jimmy Connors indledte den nye trend, som blandt andre Roger Fereder og Agnieszka Radwanska har fortsat ved nu at samarbejde med henholdsvis Stefan Edberg og Martina Navratilova.

»Det er slet ikke slut endnu. Flere af ansættelserne har jo vist sig at være særdeles udbytterige. Eksempelvis vandt Marin Celic i fjor US Open med Goran Ivansisevic som træner, og under dette års Australian Open har Madison Keys med Lindsay Davenport ved sin side spillet sig i kvartfinalen i damesingle,« siger Michael Mortensen.

Selv vil han ikke afvise, at han på et tidspunkt vender tilbage som træner for en topspiller.

»I vinter fik jeg tilbudt et trænerjob af Eugenie Bouchard (canadisk topspiller, red.). Af tids- og familiemæssige årsager måtte jeg sige nej. Men opstår den en mulighed en anden gang, er det ikke umuligt, at mit svar er positivt,« siger Michael Mortensen.