LG mangler endnu det helt store folkelige gennembrud på mobilfronten. Det kan meget vel ske med Nexus 4, som de har lavet i tæt samarbejde med Google. Vi har testet den nye supertelefon.

For tiden er det, som om der er to fronter, når det gælder design på smartphones.
Den ene er de afrundede former repræsenteret især af Nokias Lumia-serie, og også Samsung Galaxy S III benytter sig af dette runde designsprog.

På den anden side ser vi det skarpe udtryk på iPhone 4S og telefoner fra Sony og Huawei, og der er heller ingen tvivl om, at LG har fået et par velmente og vejledende ord med på vejen fra Google, om at det måske kunne være en ide, at lægge sig i slipstrømmen på de tidligere Nexus-enheder. Resultatet er med Nexus 4 dog en smartphone der har sin egen stil og sit eget unikke udtryk.

Læs også: 10 fede betalingsapps til juletræet

Det let kantede design giver Nexus 4 et lidt mere markant udtryk end for eksempel Galaxy S III, og umiddelbart virker den også en anelse mere massiv, selvom der ikke er store forskelle på vægten og tykkelsen.

God rammer om lækkert indhold
Nexus 4 er holdt i sort med metalramme rundt om skærmen. Bagsiden er ”prydet” med glimmer og et tydeligt Nexus-logo. Logoet er fint, og selv om glimmeret ikke lige er min kop te, så er jeg dog stødt på mennesker, der synes, det er lækkert og anderledes. Det anser jeg som værende et godt tegn, når design kan dele vandene. Det betyder, at man har vovet noget, der ikke er set før. Det løfter jeg gerne på hatten for, LG.

Rammen rundt om mobilen er i gummimateriale, og det føles godt og sikkert i hånden. Langt bedre end med Samsung Galaxy Nexus. Formen gør også, at jeg synes, den registrerer mine tryk på yderområderne på skærmen bedre end de fleste andre mobiler.

Nexus 4 benytter sig af Zero Gap-teknikken. Det betyder, at glasset er føjet sammen med selve LCD-panelet, så det mellemrum, der normalt er mellem de to dele, er elimineret.

Kattens hurtig
Google påstår selv, at Nexus 4 med den firekernede Qualcomm Snapdragon S4 Pro-processor, 1.5 GHz og 2 GB ram gør den til markedets hurtigste mobil i dag.

Den er ekstremt hurtig på papiret, men det er det faktisk også i praksis. Jeg har endnu til gode at opleve, at den lige skulle tænke sig om en ekstra gang, selvom jeg lavede den vildeste multitasking med websurf, afspilning af video og spil af tunge spil.

Man skal selvfølgelig også hæfte sig ved, at man med Nexus 4 får en ren Android-version uden al den glasur, mange Android-producenter normalt drysser hen over Android. Med ren Android skal den altså ikke trækkes med tunge 3D-animationer og andet bling-bling fra producenterne.

Gode webegenskaber
Jeg mærker specielt kombinationen 2 GB ram og quad core-processor, når jeg surfer på nettet. Chrome er en rigtig god webbrowser, og kombineret med kraftfuld indmad går det uhyre tjept at surfe, tjekke opdateringer på sociale sites eller besvare mails.

En smart ting ved webbrowseren er, at den automatisk zoomer ind på det område af skærmen, man trykker på, når man vil klikke på et bestemt link, der sidder tæt sammen med andre links.

Det er typisk ved bokse som "de 5 mest læste nyheder". Så slipper man for at zoome ind, da man bare kan nøjes med at trykke cirka der, hvor det ønskede link er – så popper det område op i et lille vindue på skærmen, så man let kan klikke sig videre.

Selvom den funktion ikke er unik for Android 4.2 men også virker med tidligere Chrome-versioner til Android, så synes jeg så godt om den, at jeg også vil nævne den her.

Læs hele den store test og find vores endelige dom over Google Nexus 4 her.