I næsten 25 år har SMS-beskeden været en næsten fast bestanddel af millioner menneskers dagligdag, men skal man tro Facebook, så går der ikke lang tid, før den velkendte kommunikationsform er udryddet.

Man har selvtilliden i orden hos Facebook, for her er man nemlig overbevist om, det kun er et spørgsmål om tid, før den populære beskedtjeneste Facebook Messenger fuldstændig har udryddet SMS-beskeden.

Det skriver norske VG.

»Vi ser Messenger som en naturlig udvikling af tekstbeskeder, der er blevet fundamental for vores liv. Kun Messenger giver dig superkræfter, fordi du kan sende klistermærker, GIF, kommunikerer i grupper og ringe eller videochatte. Alle disse er ting, du ikke kan med SMS, og det er årsagen til, at et stigende antal foretrækker Messenger,« siger Facebooks Messenger-chef, David Marcus, til avisen.

Ifølge David Marcus vil mennesket helt stoppe med at bruge SMS-beskeder, når først Facebook Messenger er udbredt nok.

Og noget kunne tyde på, at det så småt er ved at ske, for ifølge VG bliver der dagligt sendt 60 milliarder beskeder via Facebook Messenger - om dagen. Mens der dagligt 'kun' sendes 20 milliarder SMS-beskeder.

Messenger-chefen vil dog ikke spå om, hvornår det præcist kommer til at ske, men understreger over for VG, at brugeroplevelsen med Facebook Messenger er langt bedre, hvorfor overgangen også vil være ganske naturlig.

Han påpeger samtidig, at svartiden for Facebook Messenger også er hurtigere end på SMS.

»Nu forsøger vi at gøre Messenger til en del af dit liv ved at lade brugeren kommunikere med virksomheder, forskellige tjenester og kundeservice. Vi tror, at vi ved at forenkle en dialog med disse vil blive endnu mere central del af folks hverdag.«

Skulle Facebooks forudsigelser holde stik, så vil det betyde et farvel til en kommunikationsform, der ifølge den mest udbredte historie tog sine spæde skridt i december 1992. Her satte den 22-årige ingeniør Neil Papworth sig nemlig ned og skrev den simple besked 'Merry Christmas' til kollegaen Richard Jarvis som en del af en test.

Neil Papworth fortæller selv på sin hjemmeside, at kollegaen Richard Jarvis befandt sig til en julefrokost, hvorfor det også var nærliggende at ønske ham glædelig jul. Beskeden blev i øvrigt sendt via britiske Vodafones mobilnetværk.