Afhængig af din telefon er det typisk under ’Indstillinger’, at du finder de menuer, der er henvises til i guiden. Kan du ikke finde det, så søg på Google, kombineret med den mobiltelefon, du har, eksempelvis ’juster lysstyrke iPhone 5’.

1. Sluk for dataforbindelsen


Slå dataforbindelsen fra, så du kun kan komme på nettet via wifi. Det vil få batteriet til at holde betydeligt længere.
- Nogle vil opleve en fordobling af batterilevetiden, mens det for andre vil være 50 procent, siger John G. Pedersen.
Du kan altid slå dataforbindelsen til igen, når du har brug for at gå på nettet og ikke er i nærheden af en wifi-forbindelse.

 

2. Sluk for apps du ikke bruger


Med tiden downloader vi en masse apps. Mange af dem kører i baggrunden, selvom du ikke bruger dem, og det tærer på batteriet. Derfor bør du slukke for de apps, du ikke bruger lige nu.

- Den største synder er de applikationer, du installerer. De ligger i baggrunden og sluger en masse strøm, siger John G. Pedersen.

 

3. Sluk efter dig


Sluk for skærmen på din mobiltelefon, når du er færdig med at bruge den.
Du kan også indstille mobilen til automatisk at slukke for skærmen eksempelvis et minut efter, at du holdt op med at bruge den.

 

4. Skru ned for skærmens lys

Du vil kunne spare rigtig meget strøm ved at nedsætte lysstyrken på din telefon.
- Jo mere lys, der er på skærmen, desto mere strøm bruger telefonen. Så du kan spare strøm ved simpelthen at skrue ned for skærmlyset, siger John G. Pedersen.

 

5. Slå Push fra


Push betyder, at e-mail bliver ’skubbet’ ud til din telefon, når de er modtaget i din indbakke. For at gøre det, skal din telefon søge efter mail hele tiden – og det koster meget strøm.
Ved at bede telefonen om kun at hente mail hvert kvarter eller hver halve time, kan du spare meget strøm.

 

6. Slå lokalitetstjenester fra


Det kan være smart, at du lynhurtigt kan se på din mobiltelefon, hvor du er henne. Men det sluger en masse strøm at have lokalitetstjenesten slået til.
- Er det ikke vigtigt, at du ved lige præcis, hvor du er på google maps, så slå lokationstjenesten fra. Ellers vil din telefon være i konstant kontakt med serveren, og det bruger selvfølgelig strøm, siger Morten Sahl Madsen.

 

7. Minimer dine notifikationer


Mange apps giver dig besked hver gang, der er aktivitet. Det kan være, når en Facebook-ven har fødselsdag, du bliver nævnt i et tweet, eller når du modtager en mail. Nogle af disse notifikationer vil typisk være vigtige for dig, men ikke dem alle.
Du kan spare en del strøm – og forstyrrelser – ved at slå de overflødige notifikationer fra.

 

8. Find strømsynderne


Det kan godt være uoverskueligt at finde ud af, hvilke app der æder din mobiltelefons batteri. Men der er hjælp at hente.

- På de nye iPhones og Androids kan du se, hvilke apps der bruger mest batteri. Der kan du finde strømsluger-skurkene. Tit er det nogle få programmer, som virkelig æder strøm på dit batteri, siger Morten Sahl Madsen.

 

9. Drop spare-apps


Der findes en del apps, som lover, at de kan optimere dit batteris levetid. Men fidusen er til at overse.

- Det er en rigtig dum idé at bruge dem. De bruger mere strøm, end de sparer. Alle dem, jeg har prøvet, bruger mere strøm, end de sparede mig for, siger Morten Sahl Madsen.

 

10. Hvis du har behov for meget lang batterilevetid


Skal du på en uges vandring i den svenske ødemark eller et andet sted, hvor der er meget langt til den nærmeste stikkontakt, så har mange nye telefoner en funktion, der kan hjælpe dig.

- Mange af de nye Android-telefoner har en ekstrem batterispare-mode, du kan slå til. I hverdagen ville jeg ikke bruge dem, for de kan godt ødelægge din følelse af at have en god telefon, fordi de blokerer for mange af dens funktioner, siger Morten Sahl Madsen.

 

Kilder. Redaktør og ejer John G. Pedersen fra MereMobil.dk, test- og forbrugerredaktør på Computerworld Morten Sahl Madsen og www.billigste-internet.dk