Når vi hæver og sænker og skåler for vore venner og dem, som vi kender, så kan det ligefrem være sundt. Udover eventuelle tømmermænd selvfølgelig.

Ny forskning viser nemlig, at øl er godt for knoglerne. Det skriver videnskab.dk.

En almindelig pilsner har måske ikke den store sundhedseffekt, men vælger man derimod en bryg på byg med masser af humle, så er drikken ikke bare festlig, men også en rig kilde på silicium, som kroppen skal bruge til at danne knogler.

Øl-typen Indian Pale Ale, der ofte forkortes IPA, er den, der rummer mest silicium, fordi den er brygget på bygmalt og indeholder meget humle. Den indeholder dobbelt så meget silicium som hvedeøl og 74 pct. mere end en pilsner, der ligger helt i bunden mht. silicium-indhold.

Det er forskere fra University of California, USA, der har undersøgt 100 forskellige øl for at finde ud af, hvilke der har mest silicium.

Herhjemme lider ca. 300.000 danskere af knogleskørhed, der gør folk mere udsatte for brækkede knogler. Men overlæge Peter Vestergaard fra Medicinsk Endokrinologisk Afdeling C på Århus Sygehus mener ikke, at man skal forebygge ved at kigge dybt i flasken.

Man ved nemlig endnu ikke, hvor meget silicium, kroppen får fra kosten. Og så er en brandert jo også behæftet med en vis risiko.

- Risikoen for at komme til skade ved at falde, hvis man får for meget spiritus, opvejer fuldstændig de positive effekter, øllet måtte have på knoglerne, understreger Peter Vestergaard.

Læs mere om Indian Pale Ale her:

Eller tage en rundtur i øllets verden med de danske øl-enthusiaster: