- Vi har fundet ud af at Diclofenac har en kraftig forøget risiko for hjerterelateret problemer og død, det siger overlæge og seniorforsker Gunnar Gislason til DR Nyheder.

- Det gælder både hos patienter med kendt hjertesygdomme og hos raske individer, siger Gunnar Gislason, der mener, at stoffet Diclofenac bør tages helt af markedet.

Diclofenac sælges under mange produktnavne, blandt andet Diclodan, Diclon og Voltaren, og Gunnar Gislason har sammen med sine kolleger forsket i gigtmedicin i flere år og publiceret resultaterne i internationalt anerkendte tidsskrifter.

- Jeg forstår ikke ligegyldigheden fra myndighedernes side - at de ikke tager de undersøgelser der ligger på området, og tager en beslutning ud fra det, siger Gunnar Gislason.

Der findes mange former for gigt - og mange behandlingsmåder. Læs mere om symptomer på gigt, selve sygdommen og behandlingerne af den her

DR Nyheder har talt med flere eksperter, der bakker op om, at Diclofenac er farlig.

De mener, at produktet bruges alt for meget i Danmark, og de danske myndigheder anbefaler da også, at man begrænser brugen af Diclofenac mest muligt.

Alligevel udskriver danske læger Diclofenac til omkring 150.000 danskere om året, og det er ifølge professor Christian Torp-Petersen alt for mange.

- Der findes andre produkter, der har de samme medicinske effekter, men ikke samme bivirkninger. Så jeg forstår ikke hvorfor Diclofenac overhovedet skal bruges, siger Christian Torp-Petersen, der har forsket med Gunner Gislason.

Ifølge forskerne minder Diclofenac om medicinen Vioxx, der blev taget af markedet i 2004.

Medicinen blev trukket tilbage, efter at amerikanske sundhedsmyndigheder anklagede Vioxx for at have kostet op til 27.000 tusinde amerikanere livet

- I vores undersøgelse finder vi at Diclofenac har nærmest den samme risikoprofil som Vioxx, siger Gunnar Gislason til Deadline

700.000 mennesker lider af gigt. Er du en af dem? Se, om du er i risikogruppen for gigt her