Sommeren har budt på både sol fra en skyfri himmel og styrtregn i stænger. Men vejret er ikke kun med til at påvirke feriehumøret, for skiftende vejr og lavtryk kan give kraftig hovedpine og migræne, viser en ny undersøgelse fra American Headache Society.

Ifølge undersøgelsen er skift i temperaturen forbundet med 21 procent af tilfældene af mild hovedpine og otte procent af de kraftigste tilfælde såsom migræne, skriver Søndagsavisen.

- Der er mange, der har haft det rigtig, rigtig dårligt denne sommer. Vi modtager flere henvendelser, hvor medlemmerne undrer sig over, at de har haft flere anfald i år, end de plejer, siger formand for Migræne- og Hovedpineforeningen, Hanne Johannsen til avisen.

Tidligere studier har vist, at skiftende og ustadigt vejr kan udløse hovedpine, og det kender man også til på Dansk Hovedpinecenter på Glostrup Hospital.

- Vores erfaringer er, at mange migræne- og hovedpinepatienter oplever, at vejrskift har en betydning, siger migræneforsker Messoud Ashina.

Forskningen melder dog intet om, hvilken type vejr og årstid, der er hårdest ved de hovedpineramte patienter.

- Nogle får det bedre om sommeren, mens andre får det bedre om vinteren. Det er altså meget individuelt for patienterne, siger han.

15 procent af befolkningen lider af migræne, og de må desværre bide smerten i sig og sluge deres medicin, mens sommervejret er så omskifteligt, som det er.

- Det er kun migrænemedicin, der hjælper på migrænepatienterne. Ellers må de emigrere til et land, hvor vejret ikke skifter så meget, siger Hanne Johannsen fra Migræne- og Hovedpineforeningen.