Derfor bliver tømmer-mændene bare værre og værre med alderen

I dag, onsdag den 1. januar 2014, vågner hundredtusindvis af danskere op med et tungt hoved efter en festlig nytårsaften. Men nogen er hårdere ramt end andre.

Er du familiens ældste? Så er det i dag helt okay at sende dine yngre familiemedlemmer på gaden efter junkfood til at komme sig på oven på efter nytårsfejringen. Jo ældre, du er, jo hårdere er tømmermændene nemlig ved dig.

Det siger den sydkoreanske forsker i gift, Young Chul Kim, ifølge NBC News.

- Mange faktorer spiller ind i forværringen af tømmermænd med alderen. En af dem er, at leverens evne til at bearbejde giften fra acetaldehyd (et mellemprodukt i omdannelsen af alkohol i mennesker, dyr og planter, red.) forringes, som vi bliver ældre, siger Young Chul Kim og fortsætter:

Læs også: Her er nytårsforsætterne du ikke skal lave

- Acetaldehyd bliver afgiftet af en antioxidant, vi kalder glutathione. Data indikerer, at mængden af glutathione formindskes, jo ældre vi bliver, og derfor tager det længere tid for cellerne at blive repareret i ældre kroppe end i yngre, siger han.

Det betyder dog ikke, at du nødvendigvis skal holde helt op med at drikke, jo mere skaldet eller gråhåret du bliver.

- For indtag af alkohol gælder det samme som alt andet ved at blive ældre. Du kan stadig gøre det, men du skal gøre det lidt langsommere, siger NBC News’ sundhedsredaktør, Madelyn Fernstrom.

Læs også: