Trods dansk medaljeregn: Ingen bonus til Mie & co.

For første gang havde svømmelandsholdet en hovedsponsor på træningsdragten. Kort før EM underskrev Dansk Svømmeunion en fireårig aftale med Alm. Brand Bank. Forbundets nye partner var larmende til stede i Boxen, og uddelte blandt andet klappevifter af pap.

I vandet sørgede svømmerne for ni medaljer, en 4.-plads i statistikken og masser af opmærksomhed fra både publikum og presse. Men belønningen udebliver, der er ingen resultatløn indbygget i aftalen, fortalte Alm. Brand Bank på et pressemøde kort før VM.

Et faktum der undrer Danmarks landstræner, britiske Nick Juba.

- Hvis du spørger mig, om der burde være en resultatbonus til svømmerne, så ja. Det overrasker mig. Det er en god metode til at få stjernerne til at præstere, supplere deres økonomi og forlænge deres karrierer i en sport, hvor professionaliseringen øges, fortalte han BT før EM.

I stedet for kroner og ører får nogle af svømmerne stillet leasingbiler til rådighed. Det var dog ikke tilfældet i Herning, hvor svømmerne måtte tage bussen eller egne biler frem og tilbage til konkurrencepoolen.

- Hele forbundet som helhed får rigtig meget ud af den aftale. Den kommer klubberne og talenterne til gode i høj grad, sagde svømmedirektør Pia Holmén.

Ifølge Alm. Brand Bank får Dansk Svømmeunion et fast beløb plus en ekstra pose penge der bliver større, jo flere klubmedlemmer der skifter til pengeinstituttet.

Læs også: