Svømmeren Jeanette Ottesen kvalificerede sig til finalen i 50 meter fri i næstbedste tid ved VM på kortbane.

Windsor. Svømmeren Jeanette Ottesen ligner et godt bud på endnu en dansk medalje ved VM på kortbane i Canada.

Den danske svømmer, der natten til lørdag dansk tid vandt guld i 50 meter butterfly, kvalificerede sig natten til søndag til finalen i 50 meter fri. Den svømmes natten til mandag dansk tid.

Det skete i den næstbedste tid af alle. Således vandt hun sit semifinaleheat i tiden 23,99 sekunder.

I det indledende heat havde hun sat hurtigste tid af alle med tiden 24,03 sekunder.

28-årige Ottesen var dog ikke selv tilfreds med sin præstation i semifinalen.

- Det var et mærkeligt løb. Det var et rookieløb. Alt gik galt. Jeg nåede ikke rigtig at gøre de ting, jeg plejer at gøre. Men jeg kom videre.

- Jeg glæder mig så meget til finalen. Det bliver en meget, meget tæt finale. Det kan både blive en dreng og en pige (i forhold til medaljer, red), siger Ottesen til TV2.

Derimod lykkedes det ikke for Emilie Beckmann at indløse adgang til finalen i 100 meter butterfly.

Med tiden 57,54 forbedre hun sin personlige rekord, men det rakte altså ikke til mere end en femteplads i semifinaleheatet og en samlet tiendeplads blandt de 16 svømmere i semifinalerne.

Kvindernes holdkap i 4 x 200 meter fri med Signe Bro, Sarah Bro, Mie Ø. Nielsen og Maj Howardsen var ikke i nærheden af medalje. Den endte på sidstepladsen i finalen i tiden 7 minutter og 49,95 sekunder.