Svømmestjernen Dana Vollmer skal føde om tre måneder, men det forhindrer hende ikke i at konkurrere i bassinet.

Den 29-årige amerikanske svømmer kan ganske enkelt ikke lægge sin sport fra sig. Ved OL i brasilianske Rio i sommer vandt hun sin femte, sjette og syvende olympiske medalje, og nu er hun i fuld gang med at træne frem mod OL i Tokyo i 2020.

Hun er – ganske opsigtsvækkende – så fokuseret på at træne, at hun i torsdags deltog ved en konkurrence i Mesa i den amerikanske stat Arizona. Med lillemanden i maven – Dana Vollmer venter sin anden søn – gennemførte hun 50 meter fri i tiden 27,59, og det rakte blot til en 55. plads. Det skriver Team USA.

Herunder et billede af Dana Vollmer ved torsdagens konkurrence i Arizona - lagt på Twitter af brugeren SwimSwam:

Ved samme konkurrence i 2016 gennemførte hun i tiden 25,00.

»Tiden betyder ikke noget, og placeringen betyder ikke noget. Jeg elsker at være her. Jeg elsker at møde alle mine holdkammerater og alle folkene fra Rio. Det føltes fantastisk,« siger hun ifølge Team USA's side.

»Jeg tror aldrig, jeg har svømmet en 50-meter, hvor jeg har taget fire eller fem vejrtrækninger. En 50-meter føltes lang for første gang i mit liv.«

Selv om Dana Vollmer skal føde sit andet barn i juli, gider hun ikke allerede nu ligge derhjemme og pleje sin graviditet.

»At sætte barnets helbred først, betyder ikke, at man bare skal sidde i sofaen,« siger hun.

Dana Vollmer fødte sin første søn i marts 2015. Lidt under halvandet år senere vandt hun tre OL-medaljer i Rio. Det blev til guld på 4x100 meter medley, sølv på 4x100 meter fri og individuel bronze på 100 meter butterfly.

29-årige Dana Vollmer fremviser stolt en af sine OL-medaljer, som hun vandt ved legene i sommer i Rio. Foto: DAVID GRAY