EM-analysen: Skidt og kanel fra lørdagens finaler

Lotte Friis får ros for sin fight men kritik for teknikken under lørdagens finale

Lars Sørensen er direktør for Hovedstadens Svømmeklub. Men han er samtidig forhenværende elitechef for Dansk Svømmeunion, og har været med til at grundlægge det danske kloreventyr med Lotte Friis, Jeanette Ottesen etc.

Hver dag under EM analyserer han begivenhederne i Jyske Bank Boxen for BT. Her er, hvad han skrev på blokken under finalerne lørdag aften.


LØVEHJERTET

- Jeg havde ikke tippet, at Lotte Friis ville få sølv i det felt på 400-m-fri. Det var godt kæmpet, men ikke et teknisk flot løb. Hun laver nogle svipsere, som hun ellers har arbejdet meget med. Hun trækker f.eks. vejret på vej ind og ud af vendingerne. Hun vandt medaljen på ren fight. Det var Lotte Friis, der ville herfra med to medaljer, efter sin sølv på 800-m-fri fredag.

NEDTUREN

- Mads Glæsner gør det rigtige, da han lagde hårdt ud på 1500-m-fri. Han gør det, han er allerbedst til: At stikke afsted. Han forsøgte, men sådan et stunt kræver ufatteligt god form både fysisk og psykisk. Han ligner en, der er i form, men EM dog ikke gået hans vej. Som i alle andre sportsgrene er det svært at vinde, når ens udbrud bliver hentet bagfra af feltet.

GENNEMBRUDDET

- Daniel Skaaning svømmer sig i finalen på 100-m-medley og det er dælme en god præstation. Teknisk set laver han et rigtig flot løb. Det er fire gange sprint i hver disciplin, der skal sidde lige i skabet. Vendinger, start, undervandsarbejde skal være fejlfrit. På landsholdet er han i den svære mellemgruppe mellem svømmedronningerne og de unge talenter. Det at han nu står i finalen er en mandfolkepræstation.

Læs også: