Den danske svømmer Pernille Blume vandt sit indledende heat på 50 meter fri og er klar til VM-semifinalen.

Pernille Blume førte fra start til slut, da hun lørdag morgen svømmede sig i semifinalen i 50 meter fri ved VM på langbane i Budapest.

Den danske svømmer tilbagelagde favoritdistancen i tiden 24,32 sekunder, hvilket var næsthurtigst på tværs af alle indledende heats.

Kun den svenske svømmestjerne Sarah Sjöström var hurtigere.

- Min fornemmelse i morges var dårlig, og jeg var træt. Men det gik rigtig godt, og jeg er tilfreds, siger Pernille Blume til TV2 Sport efter det indledende heat.

- Der er nogle ting, jeg skal arbejde på. I aften er det vigtigt, at jeg får et godt løb, siger hun om lørdagens kommende semifinale.

Pernille Blume sikrede fredag aften Danmark den første medalje ved mesterskaberne i Budapest. Her blev det til bronze på 100 meter fri.

Det er dog på den halve distance, at der er de største forventninger til Pernille Blume, der også er olympisk mester på netop 50 meter fri.

Hun svømmer semifinale lørdag aften og eventuel finale søndag aften.