AaB sikrede sig søndag tre vigtige point i Superligaens medaljestrid med en 3-0-sejr over Brøndby.

Aalborg: Med en hjemmesejr på 3-0 over Brøndby er AaB igen inde i medaljekampen i Superligaen.

Foråret har ellers ikke kastet mange sejre af sig for nordjyderne, men de tre point blev hevet sikkert hjem søndag eftermiddag, hvor Brøndby aldrig rigtig kom ind i kampen.

Med sejren, der let kunne have været større, er AaB på en foreløbig tredjeplads i Superligaen. Nordjyderne har et point ned til FC Midtjylland på fjerdepladsen, der senere søndag spiller mod FC København.

AaB var det bedste hold på banen i første halvleg og pressede i lange perioder Brøndby langt tilbage på banen.

Det gav flere store chancer, hvor AaB var tæt på at bringe sig foran. Efter en halv time endte bolden endda bag Brøndby-keeper Frederik Rønnow, men Lukas Spalvis blev dømt offside på scoringen, der blev annulleret.

Brøndby kom en smule med i halvlegens sidste minutter, hvor en afslutning på overliggeren fra Martin Ørnskov næsten gav gæsterne en overraskende føring.

Det blev dog ikke til scoringer i de to ender, og AaB-spillerne måtte noget skuffede gå til pause med 0-0.

Der gik dog kun fem minutter af anden halvleg, før de fik smilet tilbage på læberne.

Brøndbys David Boysen fik i første omgang clearet et hjørnespark, men bolden dumpede ned foran Nicolaj Thomsen, der med et helt rent spark bankede bolden i mål til en fortjent 1-0-føring.

AaB fortsatte et tungt pres mod Brøndby-målet, og det gav igen pote godt et kvarter inde i anden halvleg.

Inde foran mål opstod der klumpspil, hvor Lukas Spalvis fik presset Frederik Rønnow, som til sidst skovlede bolden i eget net og øgede AaB-føringen.

Og et kvarter før tid kunne Superligaens topscorer, Lukas Spalvis, lukke kampen for nordjyderne, da han med en knusende sikker straffesparkscoring noterede sig for sit 17. sæsonmål.

Sejren bringer AaB op på 46 point i Superligaen. Det er ét mere end FC Midtjylland på tredjepladsen og tre mindre end Sønderjyske på andenpladsen. FCM har spillet en kamp mindre og møder FC København søndag aften.