AGF og AaB spillede fredag aften 1-1 i Superliga-sæsonens første kamp efter nogle dramatiske slutminutter.

Fredag aften blev den nye sæson af Superligaen sat i gang. Det skete i Aarhus, hvor hjemmeholdet AGF tog imod AaB.

Hverken AGF eller AaB havde spillet uafgjort i deres seneste syv Superliga-kampe, men det blev der lavet om på efter scoringer af Martin Jørgensen og Jeppe Curth.

Det var gæsterne, der kom bedst fra start, da holdet startede friskt og havde flere gode muligheder i kampens første kvarter.

AaB-træner Kent Nielsen startede kampen med Nicklas Helenius og Lucas Andersen helt i front, og klubbens to store slagsobjekter var udfordrende og direkte i deres spil fra første fløjt.

Som første halvleg udviklede sig, kom AGF bedre ind i kampen, hvilket også resulterede i fine forsøg på mål fra blandt andet Stephan Petersen og Peter Graulund.

Unge Casper Sloth havde fredag fortrængt Hjalte Bo Nørregaard til bænken, men midtbanespilleren trådte aldrig rigtig i karakter på et AGF-hold, der haltede en smule efter nordjyderne i første halvleg.

På AGF-bænken havde den tidligere FCK-kaptajn selskab af blandt andre Osama Akharraz og David Devdariani, der fik comeback efter ni måneders skadespause.

AaB virkede en tand mere giftig end AGF i kampens første 45 minutter, som dog sluttede uden scoringer.

Anden halvleg startede med AGF som det mest boldbesiddende hold, men AaBerne var mere målfarlige. Efter 53 minutter var Kasper Kusk, efter flot samspil med Lucas Andersen, lige ved at bringe gæsterne i front, da han blev spillet fri i feltet, men afslutningen gik lige forbi Steffen Rasmussens mål.

Et kvarter inde i anden halvleg kom kampens hidtidige mest dramatiske episode, da de to AaBere Jakob Ahlmann og Nicholas Gotfredsen stødte hovederne sammen. Det betød desværre, at Jakob Ahlmann måtte lade sig udskifte. Han blev senere kørt på skadestuen.

Tempoet faldt en smule i løbet af anden halvleg, og det var generelt til at mærke, at det er tidligt på sæsonen. Kampen bar præg af, at begge hold havde mange fejlafleveringer, men til tider blev tilskuerne på NRGi Park også ganske fint underholdt.

I det 85. minut lignede det, at kampen blev afgjort, da Rasmus Würtz nedlagde David Devdariani i straffesparksfeltet. Veteranen Martin Jørgensen sendte sikkert bolden i nettet.

Dybt inde i dommerens overtid svarede AaB dog igen, da indskiftede Jeppe Curth efter et stort AaB pres fik sendt bolden i mål. Dermed sluttede kampen 1-1, hvilket efter spil og chancer var et resultat, som begge mandskaber kan være tilfredse med.