Silkeborgs nye træner Viggo Jensen fik en perfekt start på sin tredje periode som træner for SIF.

Da Silkeborg i juli åbnede den igangværende Superligasæson, skete det med en sejr på 3-2 ude over Esbjerg. Siden har holdet ikke formået at score så mange mål i en liga-kamp. Indtil lørdag i Haderslev.

Med afsæt i fyringen af træner Keld Bordinggaard efter sidste uges nederlag i bundkampen til Brøndby og den efterfølgende ansættelse af Viggo Jensen som cheftræner, gik silkeborgenserne på jagt efter den første sejr siden 2-1 gevinsten over AaB den 30. september.

Og Viggo-effekten udeblev ikke.

I en kamp med to gavmilde defensiver fik Silkeborg ellers al den modgang, et bundhold normalt ikke kan tåle, da SIF to gange i første halvleg kom bagud.

Først bragte Tommy Bechmann Sønderjyske foran i 21. minut, og efter Dennis Flintas udligning to minutter senere, var Bechmann igen involveret, da han med en præcis aflevering med ydersiden fandt Eyjolfur Hedinsson, der med hovedet dirigerede læderet i mål til 2-1 i sønderjysk favør.

Begge hold havde chancer til ydeligere scoringer i en livlig første halvleg, hvor tankerne hos begge hold var rettet frem ad banen, mens forsvarene var mindre fokuserede.

Det udnyttede Silkeborgs Frank Hansen, da han fra en meget spids vinkel fik vippet bolden i lang, blød bue over Sønderjsykes keeper Håkon Opdal til 2-2.

Flot kommet igen af Silkeborg efter to gange at have været bagud, og at holdet virkelig jagtede sejren, vidner to afslutninger på træværket om, inden Marvin Pourie efter en time havde held til at få bolden sparket i mål med et fladt skud mellem venner og fjender fra venstre side.

Herefter mosede Sønderjyske på for en udligning, men rigtigt effektivt blev det aldrig, og det var faktisk Silkeborg, der var tættest på kampens sjette mål, da Dennis Flinta så et langskud tage ydersiden af stolpen i opgørets slutfase.

Med sejren overlod Silkeborg IF atter Superligaens sidsteplads til Brøndby, der nu skal vinde søndagens hjemmekamp mod Esbjergfor at slippe for rollen som bundprop.