Så lykkedes det langt om længe igen for Viborg FF at vinde en Superliga-kamp. På udebane blev det til sejr på 2-1 over AC Horsens.

»Det er en kæmpe lettelse for alle omkring holdet, at vi for første gang siden sejren over Brøndby (18. september, red.) igen får fuld pointhøst,« sagde cheftræner Johnny Mølby, hvis jobmæssige situation efter den lange periode med svigtende resultater har været et varmt diskussionsemne blandt fodboldinteresserede.

»Sådan er mekanismerne, og det anerkender jeg. Men det er altså ikke noget, jeg har brugt særligt megen energi på at tænke over. For få måneder siden forlængede jeg min aftale med Viborg yderligere tre år. På den måde har vi vist, at vi vil hinanden,« sagde Johnny Mølby.

Efter Serge Deblé i første halvleg havde bragt Viborg foran 1-0, øgede Christian Sibebæk føringen 10 minutter efter pausen på frispark.

»Jeg har i kampe på vores andethold scoret en række mål på samme måde. Så da jeg gik til bolden, havde jeg en god følelse i kroppen,« sagde Christian Sivebæk, der kaldte sejren for ’altafgørende’.

»Vi har i løbet af efteråret ikke erobret det antal point, som vi føler, vi burde have. Tidligere på ugen røg vi ned på Superligaens sidsteplads. Det var ikke særligt sjovt. Men efter sejren over Horsens er humøret genskabt,« sagde Christian Sivevæk og henviste til, at man lige nu igen har OB og Esbjerg bag sig i pointtabellen.

Han erkendte, at man i Viborg-lejren det seneste stykke tid har mærket et øget pres.

»Resultatmæssigt har vi været i krise. Det er indiskutabelt, når man i over to måneder ikke vinder en eneste af sine kampe. Men det er ikke sådan, at det har sat sig negativt i truppen. Eksempelvis har der ikke været nogen form for bagtaleri,« sagde Christian Sivebæk.

Horsens-træner Bo Henriksen ærgrede sig over nederlaget.

»Men jeg ønsker ikke at bortforklare det. Vi må bare erkende, at Viborg var bedre end os til at forsvare og lave mål. Desværre er vi ikke længere i top 6. Men kan vi bare undgå nedrykning, når sæsonen slutter til foråret, vil jeg være tilfreds,« sagde han.