Et veloplagt Brøndby-hold ordnede AC Horsens med mål af Dennis Rommedahl og Simon Makienok.

Kun 5.200 tilskuere var mødt op på Brøndby Stadion, hvis værdi tidligere i denne uge blev nedskrevet for at mindske underskuddet i klubben. Men de tilskuere, der holdt med hjemmeholdet, fik den kamp den kamp, de havde håbet.

Første halvlegs første chance havde adresse bag AC Horsens målmand, Frederik Rønnow, da Quincy Antipas brændte en stor chance efter fem minutter. Så langt nåede bolden dog aldrig, lige som der heller ikke blev mål ud af den chance, AC Horsens havde efter ti minutter. Bare et minut senere havde Brøndby endnu en chance, som dog blev misbrugt med en svag afslutning.

Hjemmeholdet fik i det hele taget god plads på AC Horsens’ banehalvdel og lignede ikke det bundhold, de var før kampens start. Derimod var det et anderledes oplagt Brøndby-hold, der var på banen søndag aften. Brøndby sad på størstedelen af spillet i første halvleg, hvor de havde en boldbesiddelse på flotte 70 procent. De formåede dog ikke at omsætte det til mål, og de to hold gik derfor til pause med stillingen 0-0.

Anden halvleg var kun fem minutter gammel, da Brøndbys Martin Albrechtsen sendte en lang aflevering i retning af AC Horsens målfelt. Simon Makienok tæmmede bolden på fineste vis og lagde den i en flad aflevering til rette for Dennis Rommedahl, der således scorede sit kun andet mål i den gule Brøndby-trøje i de seneste 29 kampe. Pludselig så det lyst ud for hjemmeholdet, der har været igennem en frygtelig nedtur både på og udenfor banen.

Vestegnsklubben, der senest vandt det danske mesterskab i 2005, havde før gårsdagens opgør kun vundet to kampe i denne sæson, men med en sejr kunne de overlade allersidstepladsen til Silkeborg IF, der søndag tabte 0-2 hjemme til OB.

Efter 76 minutters spil fejlede den tidligere Brøndby-mand, AC Horsens’ Martin Retov, fatalt, da han i en nærkamp med Simon Makienok passivt gav ham plads til selvsikkert at hamre bolden i mål til 2-0. Det var Makienoks ottende sæsonmål for Brøndby IF, og så rykkede miraklet endnu tættere på Vestegnen. Det gav fornyet selvtillid til det hårdt prøvede Brøndby-mandskab, og AC Horsens fik efterfølgende næsten ikke et ben til jorden.

Antipas viste topform med to kæmpechancer med kort mellemrum tyve minutter før tid, og man kunne diskutere, om især det sidste forsøg burde være gået ind, så flot var det. Og selvom AC Horsens kæmpede og havde flere gode muligheder i de sidste minutter, så endte sejren med at gå til Brøndby, der nu overlader tabellens sidsteplads til Silkeborg IF.