Rafael van der Vaart scorede sit første mål siden december 2014, da FC Midtjylland søndag aften vendte truende nederlag til sejr på 5-2 over AC Horsens

Så lykkedes det endelig for Rafael van der Vaart at score igen.

»Det føles dejligt, og det var tilmed et vigtigt mål,« sagde FC Midtjyllands hollandske midtbaneprofil og hentydede til, at fuldtræfferen, der var hans første siden en Bundesliga-kamp for Hamburger SV i december 2014, udlignede AC Horsens’ føring på 2-1 få minutter før pausen.

»At vi kan vinde kampen 5-2, fortæller alt om FCM’s offensive styrke. Vi har et stærkt hold, som jeg nyder at være en del af,« sagde Rafael van der Vaart.

Imidlertid kom han ikke til at spille kampen til ende.

»Desværre pådrog jeg mig en skade i lægmusklen, men den er næppe værre end, at jeg er med igen i vores næste kamp,« sagde Rafael van der Vaart, der blev rost af FCM-træner Jess Thorup.

»Jeg synes, at Rafael spiller en god kamp. For ham personligt er scoringen utvivlsomt en forløsning. Han er kommet til vores klub for at spille god fodbold og for at overbevise os alle om, at han er sindsygt dedikeret til vores projekt,« sagde Jess Thorup.

Op til kampen blev der i kulissen talt en del om det møde, som Jess Thorup i torsdags havde haft med sine spillere.

»Lad mig understrege at der ikke har været nogen krisesnak i FCM. Slet ikke. Gennem sæsonen holder vi utallige møder. Det er korrekt, at der var noget om Kristoffer Olsson. Det han har gjort, er ikke måden man gebærder sig på. Men den sag er ude af verden, og det var ikke derfor, at han ikke kom på banen mod Horsens,« sagde Jess Thorup.

Rafael van der Vaart mente heller ikke, at mødet forleden var et udtryk for, at der på de indre linier i FC Midtjylland skulle være uro.

»Vi leverer i sidste uge et par mindre gode præstationer. Når sådan noget sker, er det altså normalt, at man i en spillertrup tager en snak om tingene,« sagde han.

Sejren over AC Horsens betyder, at FC Midtjylland konsoliderer sin position i Superligaens top.

»Vores august var ikke den allerbedste. Men i septembers fire kampe har vi erobret 10 point. Ikke alle halvlege har været lige gode. Det er sådan det er. Men vores kurve er klart opadgående. Jeg ser en Superliga, der er sindsyg lige. Finder vi fremadrettet det niveau vi havde mod Horsens, er der mange hold, der vil få det svært mod os,« sagde Jess Thorup.

I øvrigt var Rafael van der Vaart ikke den eneste FCM-spiller, der gjorde det godt mod AC Horsens. Også to-måls-skytten Mikkel Duelund og den norske lejesvend Gustav Wikheim, der scorede midtjydernes første mål, var iøjnefaldende.

»Det var en lækker fornemmelse at score to gange. Som hold har vi stadig meget at arbejde med. Men jeg synes, at vi mod Horsens får bevist, at vi sammen med FC København og Brøndby er en af dansk fodbolds topklubber,« sagde Mikkel Duelund.