USAs fodboldlandshold har for vane at trække trawl i primært europæiske klubber efter dygtige spillere med amerikanske rødder, der kan nationaliseres.

Tyskland er amerikanernes helt store rekrutteringsområde, men USAs fodboldforbund ser også efter andre steder.

Heriblandt Esbjerg. Hos vestjyderne slår forsvarstalentet Ryan Johnson Laursen sine folder på højrebacken.

Med dansk far - den tidligere pressechef i Brøndby og FC Nordsjælland, Steen Laursen - og amerikansk mor, kan højrebacken ende med at trække i ’Stars and Stripes’.

Ryan Laursens agent, Michael Bolvig, har nemlig modtaget en henvendelse fra det amerikanske fodboldforbund.

- Det kan jeg bekræfte. Vi har fået en forespørgsel på, om Ryan kan være interesseret i at repræsentere det amerikanske U-landshold og selvfølgelig potentielt A-landsholdet, der jo netop har været til VM.

Det nuværende førstevalg til amerikanernes højre back, Fabian Johnson, er faktisk landet i Europa og har i lighed med andre af de amerikanske spillere ikke optrådt i den hjemlige liga, MLS.

Mönchengladbach-spilleren er født i München og har spillet på alle de tyske ungdomslandshold, før han valgte at blive amerikaner.

Ryan Laursen er periodevis gæst på det danske U21-landshold, men er ikke pt. udtaget. Nu er forsvarsspilleren og co. gået i tænkeboks.

- Tanken er interessant, men vi vil gerne høre mere fra det amerikanske fodboldforbund, før Ryan træffer en beslutning, siger Michael Bolvig.

Selv siger spilleren følgende om situationen:

- Det er noget helt specielt at spille for det danske landshold, og jeg har altid været både stolt og glad over at blive udtaget. Det er vel noget, alle spillere drømmer om, men det kræver, at præstationerne på klubholdet er i top, så mit fokus er på at gøre det så godt som muligt for Esbjerg i Superligaen. Jeg var ikke udtaget til U21-kampene i denne omgang, men der er også hård konkurrence om pladserne, så jeg må bare arbejde endnu hårdere for at komme i betragtning til de næste kampe.

Og hvad med USA?

- Jeg er jo født i USA og er klar over, der har været lidt snak. Jeg har boet næsten hele mit liv i Danmark, men jeg er født i USA, og min mor er amerikaner, så selvfølgelig ville det da være fedt at komme i betragtning til landsholdet der. Så længe jeg føler, jeg er med inde omkring de danske hold, er det ikke noget, jeg tænker så meget på. Og igen - det handler om at præstere så godt som muligt i klubkampene, så de forskellige trænere ved, hvad de kan regne med. Det gælder selvfølgelig også, hvis det er en amerikansk landstræner, der en dag ringer.