KØB PLUS!

Ups! Det skulle de aldrig have sagt

Kritikken hagler ned over FC Midtjyllands sportsdirektør Claus Steinlein, efter han i weekenden kom galt af sted med et par kække kommentarer i forbindelse med sex-sagen mod fire af klubbens afrikanske akademi-spillere. Men Steinlein er ikke alene. Sporten.dk har samlet nogle af de mere uheldige udtalelser fra danske fodbold-chefer.

Claus Stenlein, sportsdirektør i FC Midtjylland, oktober 2012
- Vores afrikanske spillere er åbenbart populære.

FC Midtjyllands sportsdirektør kommer uheldigt af sted, da han til Ekstra Bladet kommenterer på en sag, hvor fire af klubbens akademi-spillere har haft sex med en pige, som er 13-14 år. Sagen er meldt til politiet af pigens forældre, og derfor bliver Steinleins kommentar mødt med hård kritik i medierne. Blandt andet fra BT's fodboldredaktør Morten Crone Sejresbøl, der kalder udtalelsen for 'tordnende usmagelig'.

Jørgen Glistrup, FCK-direktør, juli 2008
- FC Nordsjælland og FC Midtafrika er ikke seedet og skal dermed møde et seedet hold.

FC Københavns direktør bliver på direkte tv spurgt til de danske klubbers muligheder i den kommende lodtrækning til Europa League, og kalder uden at fortrække en mine FC Midtjylland for FC Midtafrika grundet det store antal af afrikanske spillere i klubben. Han forsvarer sig efterfølgende med, at det er en intern joke.

Jan Lockhart, administrerende direktør i Brøndby IF, maj 2011
- Timingen skal være rigtig, og det vil jo være dumt at sælge et hovedsponsorat nu, når vi regner med, at vores varemærke er mere værd om et par måneder, end det har været den seneste tid.

Jan Lockhardt laver en storstilet fejlkalkule, da han venter med at sælge Brøndbys hovedsponsorat i håb om bedre resultater på banen.

Flemming Østergaard, FC København, Bestyrelsesformand for Parken Sport og Entertainment, august 2009
- Hvis ikke vi kommer ud med et overskud, så giv mig et los i røven.

Flemming Østergaard udtaler sig positivt om det kommende regnskab, men må sande, at hans spådom er langt fra virkeligheden, da klubben få måneder senere melder et underskud på 250 millioner kroner ud. Flemming Østergaard får kort efter sit 'los i røven' og ryger på porten. Dermed slutter en lang epoke under Don Ø i FCK.

Per Bjerregaard, Bestyrelsesformand i Brøndby IF, november 2011
- Vi har analyseret det i ledelsen, og det må være slut nu, det er sidste gang vi viser underskud, og vi vil have superligaholdet til at fungere igen.

Per Bjerregaard og co.'s analyse har ikke været særlig præcis, for siden er det blevet til det ene blodrøde regnskab efter det andet, mens Brøndby på banen har oplevet én lang nedtur, og pt. befinder sig på sidstepladsen i Superligaen efter 14 spillerunder.

Brian Steen Nielsen, sportsdirektør i AGF, februar 2010
- Det er helt vildt fedt at slutte et transfervindue af på den måde. Jeg synes, at vi nu har lidt af et Dream Team. Vi har en fantastisk trup, og jeg er sikker på, at vi nok skal få de resultater, som vi ønsker.

Brian Steen Nielsen er ellevild efter Martin Jørgensen er vendt hjem fra Fiorentina og taler om et AGF-Dream Team. AGF ender dog sæsonen under stregen og må en tur ned i 1. divisionen.