KØB PLUS!

Ung AaBer satte talentspejder-rekord

Da AaB mandag aften besøgte HB Køge, vrimlede det med klubrepræsentanter på Herfølges beskedne stadion

Sportsdirektør Per Rud bekræfter, at der var flere end 20 gæster fra især tyske, hollandske og franske klubber, men som han siger med et glimt i øjet:

- Jeg tror ikke, det var vores spillere, de var her for at se.

Først og fremmest rettede de mange øjne sig nemlig mod gæsternes 17-årige Lucas Andersen, der ikke bare tiltrak sig opmærksomhed fra den mest prominente af spejderne, Ajax’ Ronald de Boer, men også fra en lang række andre.

- Det kommer ikke bag på mig, at der kommer mange for at kigge på Lucas, for jeg har jo også hørt fra diverse agenter, at der er interesse. Jeg ved, at han er varm, og det er ikke tilfældigt, at der var flere klubber end nogensinde før i Herfølge i aftes (mandag, red.), siger AaBs sportsdirektør Lynge Jakobsen.

Lucas Andersen var en af dem, der allerede under sidste sommers U17-EM i Serbien blev fulgt tæt af agenter fra det meste af Europa, og efter han har fået en del spilletid i forårssæsonens tre første kampe, er han blevet endnu mere interessant, men først efter sæsonen vil han sammen med sin agent tage stilling til, hvad der så skal ske:

- Nu handler det om at få så meget spilletid som muligt her i foråret, og så må vi se til sommer, om han skal udvikle sig yderligere i AaB, eller om han skal videre. Men så længe han er på kontrakt i AaB, er det jo heller ikke kun os, der bestemmer, hvad der skal ske, siger agent Anders Wallsten.

- Men jeg kan sige, at der er mange andre store klubber, der følger Lucas end Ajax.

13. september i år fylder Lucas Andersen 18 år, hvilket siden indførelsen af UEFA-kravet om et vist antal hjemmeavlede spillere i trupperne er blevet en vigtig skæringsdato. Hvis spillere skal betragtes som hjemmeavlede, skal de nemlig have været i klubben i mindst tre år, inden de fylder 21, og derfor er de 17-årige spillere nu mere interessante end nogensinde før. Det kan øge sandsynligheden for et sommerskifte, men Lynge Jakobsen vil hverken lade sig tvinge til et salg eller tvinge Lucas Andersen til at lade sig sælge.

- Jeg sælger ikke, med mindre jeg mener, det er det rigtige tilbud. Og så er det helt sikkert, at jeg aldrig vil forsøge at presse Lucas nogen som helst steder hen. Han er altså kun 17,6 år gammel, siger Lynge Jakobsen.

- Men jeg er da sikker på, at der med den bredde af interesse, der er for Lucas, så skal han da nok komme af sted på et eller andet tidspunkt til glæde for både ham og os, siger Lynge Jakobsen.