UEFA og FIFA kigger på 'slave-kontrakter'

Der skal et internationalt forbud mod tredjepartshandler til, hvis det skal give mening.

De danske klubbers udbredte brug af player-sponsorater grænser til slavehandel, mener DBU-formand Allan Hansen og siger i dag til Politiken, at han vil arbejde på enten et forbud eller i det mindste et sæt retningslinjer for, hvordan kontrakter mellem klubber, spillere og tredjeparter skal udformes.

Arbejdet må dog nødvendigvis internationaliseres, mener han, og UEFA har derfor taget emnet op med det internationale fodboldforbund FIFA.

- I december bad vi (UEFA, red.) FIFA om at kigge på problematikken, for det skal være et internationalt tema, hvis det skal give mening. I forhold til de kommende regler om Financial Fair Play udgør tredjeparts-aftaler en trussel, fordi de klubber, der benytter sig af den konstruktion, minimerer deres transferudgifter og stiller dem fordelagtigt i relation til England og Frankrig, hvor det er forbudt, siger Allan Hansen til sporten.dk.

Derfor ser man med spænding frem til, hvordan FIFA i slutningen af januar melder tilbage, når de skal fremlægge deres evaluering af emnet over for UEFA.

- Jeg håber, der er enighed om, at vi skal gøre noget. Som minimum skal der være gennemsigtighed i forhold til, hvordan kontrakterne er skruet sammen, og hvordan ejer-forholdene er, siger Allan Hansen.

Læs også: