KØB PLUS!

Udskældt topdommer roser Manchester City

Premier League-klubben har taget skylden for deres exit fra Champions League, hvilket har lettet presset på den danske dommer Peter Rasmussen

Stedet er Etihad Stadium i Manchester, England, og al fokus i Champions League er på netop denne kamp, som Manchester City er pisket til at vinde over Ajax Amsterdam for at bevare håbet om at gå videre fra gruppespillet.

To minutter før tid kommer forløsningen for de over 45.000 tilskuere, der bryder ud i en lettelsens jubel.

Venstrebacken Aleksandar Kolarov tager et løb til baglinjen, bliver stukket fri og lægger et perfekt indlæg til Sergio Agüero, som sætter det afgørende 3-2-mål ind. Tror alle fra Manchester City. For dommer Peter Rasmussen ser situationen anderledes og dømmer offside.

I overtiden er det så City-angriber Mario Balotelli, der føler, at han bliver revet i trøjen og kræver et straffespark fra den danske dommer.

Men i Peter Rasmussens sind er der ikke tvivl. Balotelli har forinden lavet et frispark på Ajax-spilleren Ricardo van Rhijn, og da tiden samtidig er løbet ud, fløjter den danske dommer kampen af i samme situation og får samtlige af hjemmeholdets spillere og ledere til at fare i flint.

Værst af dem alle er Manchester City-manager, Roberto Mancini, der løber ind på banen og for åben skærm råber den danske dommer helt op i ansigtet.

For Peter Rasmussen er det øjeblik kun begyndelsen på en masse ubehagelige oplevelser.

Siden er det nemlig strømmet ind med trusler hos ham på privatadressen og har tvunget ham på tidlig juleferie, men i dag har han stadig ros at give til Manchester Citys behandling af sagen.

- Heldigvis gav Manchester City efterfølgende ikke mig skylden for, at holdet ikke gik videre i Champions League. Den gav spillet skylden. Havde det været en afgørende ting for, at holdet ikke gik videre, ville situationen måske have været værre endnu, gisner Peter Rasmussen om de engelske mestre, der gik sejrsløse igennem gruppespillet, hvor det blev til tre uafgjorte og tre nederlag i seks kampe mod Borussia Dortmund, Real Madrid og Ajax Amsterdam.