Det har været én lang pine at være OB-fan i foråret, hvor holdet ikke har hentet en eneste sejr. Tværtimod har de taget fem nederlag på stribe, modsat mandagens modstander Sønderjyske, der kom med ni point fra de seneste tre kampe.

Statistikken var altså imod de pressede fynboer, men det var ikke til at se på banen i 1. halvleg. Fra første fløjt var det et velspillende OB-hold, som tog teten, og var de tynget af det hastigt nærmende nedrykningsspøgelse, så skjulte de det godt.

Holdet leverede offensivt og målsøgende spil, som Sønderjyske havde svært ved at dække af for, og gæsterne skulle prise sig lykkelige for Nathan Coe i målet, som flere gange i 1. halvleg stod i vejen for en OB-føring.

OB kæmpede ufortrødent videre, og godt fem minutter før pausen blev de belønnet. Eller rettere, de belønnede sig selv. Med et flot, følt spark fra små 20 meter sendte svenske Andreas Johansson tiltrængt glæde ind over Odense, som kunne gå til pause med en meget fortjent føring på 1-0.

Sønderjyske kom bedre med efter pausen, og når man har modgang, som OB har, så er man ofte heller ikke tilsmilet af heldet. Efter en times spil trykkede udeholdets anfører Henrik Hansen af fra distancen, og en gedigen afretter sendte bolden i en blød bue over Stefan Wessels til 1-1.

Og bare fem minutter senere kunne det være gået helt galt for Poul Hansens tropper, men Lasse Vibes flade afslutning tog stolpen. Det indledte en hektisk periode på nogle minutter med skydetelt i begge ender, hvor også Hans Henrik Andreassen måtte se et forsøg prelle af på træværket i modsatte ende.

Begge mandskaber havde chancer nok til at sikre sig sejren, men det blev ikke til flere scoringer, og selvom 1-1 var i orden, vil OB uden tvivl være mest skuffede.