Peter Rasmussen har modtaget over 200 opkald efter Champions League-kampen Manchester City-Ajax. Truslerne har fået ham til at gå på meget tidlig juleferie - kun 14 Superliga-runder henne i efteråret.

Han er med afstand Danmarks bedste dommer, hvis man ser på UEFAs officielle dommerrangeringer.

Under kategorien Elite Development, hvor kun 15 personer rangerer, og som er niveuaet lige under kategorien Elite med de 22 bedste mænd i sort, finder man Peter Rasmussen.

SE BILLEDERNE: DA CITY GIK AMOK PÅ DANSK DOMMER

Det lyder som en succeshistorie om en mand på vej mod toppen af den europæiske fodboldscene, men sådan er det ingenlunde.

- For mit vedkommende er det lige op over kanten, om jeg gider det her mere, lyder det ærligt fra Peter Rasmussen.

Efter knap to måneder bryder han nu tavsheden og fortæller den mørke side af, hvad han har oplevet, siden to afgørelser i en enkelt kamp fik millioner af fans og fodboldinteresserede til at vende deres vrede mod ham.

Det var i Champions League-kampen mellem Manchester City og Ajax 6. november, at den danske dommer på Etihad Stadium traf de afgørende beslutninger.

Den ene gang blev der appelleret for mål og den anden gang for straffespark til hjemmeholdet.

Peter Rasmussen dømte ingen af delene, kampen sluttede 2-2, og dermed balancerede City på randen af knockout for anden sæson i træk.

Efter slutfløjtet stormede Manchester City-manager, Roberto Mancini, ind på banen med direkte kurs mod Peter Rasmussen for sammen med spillerne at skælde ud på den danske dommer. Men det var kun begyndelsen.

- Jeg har fået over 200 opkald, og det er ikke alle sammen, der har været fra journalister. De er nemmere at håndtere, fordi det er på et professionelt plan. Det er det ikke med fansene. Det er bestemt ikke sjovt, forklarer Peter Rasmussen.

- Jeg vil ikke ind på, hvad de har sagt i telefonen, men der har været nogle opkald, der ikke har været så sjove. Det her er et spørgsmål om, hvor min grænse går, og om jeg vil gå til politiet med det er jo personligt. Men truslerne giver én nogle tanker, for jeg har ikke kun mig selv at tænke på. Jeg har også en familie, siger den 37-årige topdommer, der har fået præciseret af UEFA, at han ikke må kommentere på kampen.

Til hverdag lever Peter Rasmussen af at være sælger, og privat bor han sammen med sin kone og deres to børn.

Efter kampen i Manchester har der været så meget pres på, at han har måttet gå på juleferie i begyndelsen af november - hele seks runder før resten af Superligaen.

- Jeg var sat på opgave i Superligaen, men jeg valgte at sige, at jeg gik på juleferie. Så kunne jeg lige få lidt ro på. Det var min egen beslutning. Jeg skulle have dømt, men jeg ville have en pause fra fodbolden, forklarer han.

Presset har været så stort, at den ellers rutinerede fodbolddommer har måttet søge professionel hjælp.

- Nu har jeg en mentaltræner på for at behandle, hvordan pressen forsøger at jage mig. Men også for at håndtere de fanopkald, der kommer, når de sure fans vil svine mig til og true mig. Så kan man spørge sig selv, hvad en trussel er - det er i hvert fald lige på kanten af, hvad, jeg synes, er sjovt, når jeg har en kone og to børn, jeg også skal tænke på, påpeger Peter Rasmussen.

Mens Peter Rasmussen altså tilhører Elite Development-kategorien, skal man hele to kategorier ned for at finde de næste danske navne.

I UEFAs fjerde kategori, Second, kommer de efterfølgende danskere Lars Christoffersen, Jakob Kehlet og årets dommer i Danmark 2012, Kenn Hansen.

Dermed er der ifølge UEFAs dommerliste langt ned til de næste danske dommere med et højt, internationalt snit.

Peter Rasmussen har trods de mange trusler stadig mod på dommergerningen efter juleferien, og ambitionen er endnu at komme helt op, hvor det sner hos UEFAs Elite-dommere, men først efter en lang pause uden fodbold og trusler.

- Jeg har ikke mistet modet til at komme op blandt Europas bedste dommere, forsikrer Peter Rasmussen.