KØB PLUS!

Tretrinsraketten der redder Brøndby

I tre omgange skal Brøndby tilføres ny kapital, der kan redde den videre drift og på sigt genrejse klubben som et dansk tophold.

Her er den økonomiske tretrinsraket, der i første omgang skal sikre, at der er penge i kassen til den daglige drift af fodboldforretningen i Brøndby - og derefter bruges til at få klubben tilbage i toppen af dansk fodbold.

FØRSTE TRIN - 10,7 mio. kr.

Senest inden nytår håber Brøndby Supporters Trust (BST) at kunne købe første del af den aktiepost, foreningen blev lovet 10. august 2012. I første omgang var det meningen, at BST inden 31. december 2012 skulle købe op til 500.000 B-aktier og op til 38.000 A-aktier til en samlet værdi af ca. 10,7 mio. kr. og en tilsvarende mængde aktier til samme beløb inden 31. december 2013.På grund af de manglende økonomiske udviklinger i klubben er beløb og tidsfrister usikre, men BST forventer stadig at købe en aktieandel inden 31. december 2012.

ANDET TRIN - 25 mio. kr.

Brøndby overvejer at arbejde på en emission på 25 mio. kr. for at få hjulene til at køre rundt, mens man venter på, at arbejdet med en forretningsplan og et børsprospekt frem mod den store emission bliver færdigt. Disse penge kan givetvis sikres allerede i begyndelsen af det nye år og kan således bruges på køb af spillere eller betaling til Spillerforeningen og dens medlemmer i forbindelse med feriepengesagen, hvis ikke det krav på anden vis er blevet betalt inden. Det er blevet foreslået, at Frank Buch-Andersen skulle se på mulighederne for denne idé, men han har ednu ikke taget stilling til det, siger han til sporten.dk.

TREDJE TRIN - 150 mio. kr.

Frank Buch-Andersen og hans medinvestorer garanterer for en aktieemission på 150 mio. kr. Brøndbys nuværende 23.000 aktionærer får mulighed for at købe aktier, mens Frank Buch-Andersen og co. forpligter sig til at købe de aktier, der ikke måtte blive solgt op til de 150 mio. kr. Denne emission forventes at kunne igangsættes omkring 1. marts 2013.

Læs også: