KØB PLUS!

Trænere undrer sig over ligalandshold

Superliga-trænere sætter spørgsmålstegn ved ligalandsholdstruppen og efterlyser etablerede profiler

Da Morten Olsen mandag udtog den ligalandsholdstrup, som i slutningen af januar rejser til USA på træningslejr, var det med flere opsigtsvækkende navne på blokken. Således kan spillere som Nicolai Brock-Madsen (Randers), Uffe Bech (Lyngby) og Kasper Larsen (OB) se frem til at pakke kufferten med DBU-tøj, når turen går over Atlanten - på trods af, at især sidstnævnte ikke er stamspiller i sin klub.

Det vækker undren blandt flere Superliga-trænere.

- Min holdning er, at hvis landsholdet overhovedet skal have andet end en overfladisk, romantisk betydning og være forbundet med noget, man kan gå op i og føle prestige over at blive udtaget til, så skal det være en anerkendelse af den enkelte spiller som den bedste blandt dem, som er til rådighed. Hvis det ikke er det, så er det efter min mening meningsløst at tale om landshold. Alt andet er opsigtsvækkende, siger AGF-træner Peter Sørensen.

Baggrunden for den noget overraskende trup-sammensætning er idéen om en kombineret liga- og U21-landsholds-tur. Det forklarede landstræner Morten Olsen på pressemødet mandag, hvor han trods udtagelsen af rutinerede spillere som Nicolai Stokholm, Dennis Rommedahl og Lars Jacobsen, kunne præsentere den yngste ligalandsholdstrup nogensinde.

- Det er en ’kombi-tur’, så der er spillere til i overmorgen. Det er spillere, som vil være interessante for os omkring A-landsholdet, men det er mere U21, de er med for, sagde Morten Olsen.

Tilbage står nu en række etablerede Superliga-profiler med en lang næse, og det vækker undren.

- I mine øjne kunne jeg godt se en spiller som Lasse Vibe være med i truppen. Jeg kan i hvert fald konstatere, at en spiller som Kasper Larsen, som ikke er fast mand i OB, ham ville man ikke se i en normal ligalandsholdstrup, siger cheftræner i Sønderjyske, Lars Søndergaard.

Han suppleres af Esbjerg-træner Jess Thorup.

- Jeg ser et ligalandshold med etablerede spillere, og derefter er der et spring helt ned til nogle af Morten Wieghorsts U21-spillere. Det er ikke det, jeg normalt forbinder med et ligalandshold, men det er selvfølgelig 100 procent Morten Olsens beslutning.

Med fire spillere er OB stærkest repræsenteret i den trup, som spiller sin første kamp på turen lørdag 26. januar mod Canada. Derimod er der ikke fundet plads til en eneste spiller fra FC Midtjylland, der ellers tidligere har været stærkt repræsenteret på ungdomslandshold i skikkelser af eksempelvis Erik Sviatchenko, Jesper Juelsgård og Mads Albæk. Især udeladelsen af sidstnævnte vækker massiv undren i det midtjyske.

- Jeg er helt sikker på, at der ligger nogle gode argumenter fra landstrænerens side, men jeg synes, det er overraskende og for ringe, at Mads Albæk ikke er udtaget. Det er mig en gåde. Sidste år var han med på ligalandsholds-turen, og han har vel aldrig spillet bedre end i dette efterår. Vi snakker om en mand, som er topscorer for vores hold, har været anfører på U21-landsholdet og er en del af den røde tråd (i DBUs talentudvikling, red.). Han må have været svær at undgå, lyder det fra FCM-træner Glen Riddersholm.

Læs også: