KØB PLUS!

Total opbakning til Steinlein fra FCM-formand

FC Midtjyllands bestyrelsesformand beklager selve sagen om fire akademispilleres påståede seksuelle forhold til en mindreårig pige. Men han bakker fortsat op om Claus Steinlein trods kritik af direktørens håndtering af sagen.

Lørdag kom det frem, at fire af FC Midtjyllands akademispillere er sigtet for mulig seksuel omgang med en mindreårig pige.

I den forbindelse udtalte klubbens ordførende direktør Claus Steinlein blandt andet, at FCMs afrikanske spillere 'åbenbart skulle være populære' at omgås for nogle.

Og netop det ordvalg i en potentielt meget alvorlig sag, der i værste fald kan give fængsel i op til otte år, har fået kritikken fra blandt andre BTs fodboldredaktør til at hagle ned over Claus Steinlein. 

Alligevel bakker FCMs bestyrelsesformand og medstifter, Johnny Rune, fuldt op om sin ordførende direktør.

Hvad mener du om Claus Steinleins kommentar om, at jeres afrikanske spillere 'åbenbart skulle være populære'?

- Det er klart, at vi evaluerer internt på, hvad der sker, og hvad der skal ske på vores akademi. Og det kan godt være, at proceduren omkring det bliver strammet op. Vi kan jo ikke have, hvis det er tilfældet, at man kan komme og gå, som man vil. For så er det noget, vi er nødt til at tage fat på. Og det gør vi også, det er klart, siger Johnny Rune til sporten.dk.

Men hvordan ser du på Claus Steinleins håndtering af sagen?

- Jeg har ikke nogen kommentarer til de udtalelser, Claus er kommet med. Og hvis det er det, I (pressen, red.) vil grave efter, så er det bare et spørgsmål om, at I vil finde noget, I kan hænge manden ud for. Og det synes jeg, at sagen er lidt for alvorlig til, at man skal køre så meget i det. Det må jeg erkende. 

Men hvordan synes du, at en så alvorlig sag er blevet håndteret?

- Jeg kan jo ikke sidde og sige, at sagen er håndteret perfekt. For det er ikke sikkert, at vi har det. Men det er så den måde, sagen er håndteret på, og hvis der er kritik af det, så må I komme med den, siger Johnny Rune, men uddyber:

- Vi sidder selvfølgelig også med en viden om nogle ting, vi ikke kan fortælle, og derfor synes jeg i grunden, at det har været håndteret rimeligt. Men kan altid enkelte ord frem og kritisere brugen af dem frem for andre.

De fire spillere fra FC Midtjylland hævder, at de ikke vidste, at pigen var under 15 år, og FC Midtjylland ønsker ikke at suspendere spillerne fra klubbens U19 hold, indtil sagen er afsluttet.