FC Midtjylland slog lørdag FC Nordsjælland med 3-1 i Alka Superligan og overtog dermed ligaens tredjeplads.

FC Midtjylland spillede sig lørdag op på Alka Superligaens tredjeplads, da holdet slog FC Nordsjælland med 3-1 på hjemmebane i mesterskabsspillet.

FCM har nu 45 point på ligaens tredjeplads. Lyngby og FC Nordsjælland følger efter med henholdsvis 43 og 42 point.

FCN havde hele ni mand i startopstillingen, der endnu ikke er fyldt 23 år. Det var da også en af disse, der startede målfesten med et vaskeægte perlemål.

Efter en halv times spil flugtede Marcus Ingvartsen til bolden fra en spids vinkel på kanten af feltet, og han kunne se sit forsøg stryge i en bue over FCM-keeperen og i mål via indersiden af stolpen til en 1-0 føring til gæsterne.

Et klassemål, der var Ingvartsens 19. fuldtræffer i denne sæson, hvilket bringer den målfarlige angriber alene i front på ligaens topscorerliste, ét mål foran Brøndbys Teemu Pukki.

Hjemmeholdet kom dog på 1-1 bare fem minutter senere. FC Nordsjælland fik ikke clearet bolden efter et hjørnespark, og tæt under mål dumpede bolden ned for fødderne af Kian Hansen, der sikkert udlignede.

Kort før pausen bragte FC Midtjylland sig foran, og endnu engang var det en dødbold, der resulterede i scoring. En høj bold blev headet ned for fødderne af Filip Novak, der let kunne sparke sit hold foran med 2-1.

Anden halvleg var lige så intens som første, og med 20 minutter igen, lukkede FCM kampen. Paul Onuachu modtog bolden med ryggen mod mål, og den lange nigerianer fik vristet sig fri af sin markering og sparket hjemmeholdet foran med 3-1.

Midtjyderne får næste gang besøg af Brøndby to gange i træk inden for fire dage. Første gang er i pokalsemifinalen på torsdag og derefter i Alka Superligaen næste søndag.