AaB sikrede sig søndag eftermiddag overlevelse i Alka Superligaen efter 1-1 på udebane mod Viborg.

AaB skulle bruge mindst uafgjort for at sikre overlevelse i Superligaen, og det lykkedes, da holdet spillede 1-1 i Viborg.

Overlevelsen kom i hus via Frederik Børstings føringsmål efter et kvarters spil, mens hjemmeholdets Osama Akharraz udlignede efter 74 minutter.

Resultatet betyder, at AaB skal spille om Europa League-deltagelse, mens Viborg nu er to point efter Silkeborg, der dog har spillet en kamp færre.

Viborgenserne skal vinde over AGF i holdets sidste kamp i nedrykningsspillets pulje 2 og samtidig bruge hjælp fra AGF i mandagens kamp mod Silkeborg.

Viborg havde de fleste chancer i første halvleg, men skarpheden manglede. AaB-kantspilleren Frederik Børsting var omvendt effektiv, da han efter et kvarter gjorde det til 1-0 med et flot langskudsmål.

Fem minutter senere havde AaB's Jannik Pohl en gylden mulighed for at fordoble gæsternes føring, men Viborg-målmand Walter Viitala afværgede friløberen.

Efter godt en halv times spil var Viborg tæt på en udligning, da indskiftede Mikkel Vestergaard, der erstattede en skadet Jeppe Curth, ramte stolpen.

I anden halvleg var Jannik Pohl tæt på at gøre det til 0-2 efter 70 minutter, men Viitalas fodparade betød, at AaB måtte nøjes med hjørnespark.

Knap fem minutter efter fik Viborg udlignet, da Osama Akharraz bankede bolden i kassen og skabte stor jubel på Energi Viborg Arena. Kampen endte derfor 1-1.

AaB møder i sidste runde i pulje 2 Silkeborg hjemme, mens Viborg skal en tur til Aarhus.