På tre mål af Andrija Pavlovic vandt FC København over Lyngby og er meget tæt på mesterskabet.

- FC København vinder guld igen, FC København vinder guld igen.

Sangen, der gang på gang gjaldede fra FC Københavns stemningstribune søndag eftermiddag, er et skridt tættere på at blive til et endegyldigt faktum efter sejren på 3-0 over Lyngby i Superligaens mesterskabsspil.

Ja, faktisk kan det blive en realitet lidt før klokken 20 søndag aften, hvis Sønderjyske på udebane formår at besejre nummer to, Brøndby, på udebane.

I det tilfælde vil FCK's forspring vokse til 16 point, og det kan ikke hentes med fem spillerunder tilbage.

På en solbadet hjemmebane gjorde FCK sin del af arbejdet ved at vinde på et hattrick af den serbiske angriber Andrija Pavlovic i begyndelsen af anden halvleg.

Efter en første halvleg, hvor FCK dominerede markant uden at være effektiv på sine få store chancer, tog Pavlovic sagen i egen hånd med tre mål på 13 minutter.

Seks minutter efter pausen tog han et par træk på kanten af feltet med ryggen til mål, inden han vendte om på en tallerken og sendte bolden ind i den ene side til 1-0.

Tre minutter senere lavede han et stort set identisk mål, før han i det 64. minut hamrede bolden op i nettaget efter et gennemspillet angreb og fuldendte det vaskeægte hattrick.

Pavlovic har ellers haft svært ved at spille sig til en fast plads i angrebet i denne sæson, hvor han har stået i skyggen af Federico Santander og Andreas Cornelius, men han foldede sig ud i sidstnævntes karantænefravær.

Lyngby var tydeligvis kommet til Parken for at forsvare det ene point ud fra en kompakt organisation, og det virkede fint i 50 minutter.

Men da FCK først fik hul på bylden, faldt Lyngby sammen uden selv at have det store at byde på offensivt.

Overraskelsen Lyngby ligger nummer fire i ligaen med to point op til FC Midtjylland på bronzepladsen, mens FCK klokken 20 kan vise sig at blive dansk mester.

Hvis Brøndby udsætter festen, kan FCK blive mester på fredag i udekampen mod FC Nordsjælland.