FC Midtjylland trak det længste strå i et medrivende lokalopgør mod bundholdet Viborg, der blev sendt hjem med et 5-2-nederlag

I det traditionsrige 'hadets opgør' mellem FC Midtjylland og Viborg havde begge hold hårdt brug for en sejr og dermed tre point. FC Midtjylland kunne med sejr komme helt ind i guldkampen igen, mens Viborg med en sejr ville rykke op på den rigtige side af nedrykningsstregen.

Det var hjemmeholdet FC Midtjylland, der sad på spil og chancer det første kvarter, men ud af det blå var det Viborg, der bragte sig foran på et selvmål af Patrik Banggaard. Kevin Mensah lagde et indlæg indover fra venstrekanten, som blev ramt af Banggaard, og det snød Lössl i FCM-målet. Helt utroligt, at den kunne gå ind.

Der gik dog ikke længe, inden hjemmeholdet fortjent fik udlignet. Bare fem minutter efter Viborg-scoringen sendte Jakob Poulsen et fladt indlæg ind til en helt fri Sylvester Igboun, der med største lethed kunne sende bolden i mål. 1-1 var stillingen således ved pausefløjt.

I starten af anden halvleg var det igen FC Midtjylland, der pressede på, men ganske som i starten af kampen, var det Viborg, der kom frem til en stor mulighed. Ogunbiyi headede mod mål efter klumpspil i feltet, men Lössl reddede flot.

Minuttet efter kom forløsningen for hjemmeholdet, da unge Marco Larsen headede FC Midtjylland foran 2-1. En hurtig igangsætning af Lössl endte hos Rilwan Hassan, der lagde et perfekt indlæg til Marco Larsen, som sikkert headede bolden i mål. Så var der atter mesterskabsstemning på MCH Arena.

FC Midtjylland bragte sig foran 3-1 da Petter Andersson scorede efter et fladt indlæg fra Rilwan Hassan. Så skulle man tro, at kampen ville stilne af, men det gjorde den ikke. Først reducerede Kevin Mensah til 2-3, hvor dommeren først dømte frispark til FCM, men ombestemte sig og alligevel godkendte scoringen. Så var der alligevel spænding, indtil Petter Andersson med sit andet mål scorede til 4-2.

FC Midtjylland var dog ikke færdige, for indskiftede Hédinsson kom også på måltavlen. Dermed sluttede det medrivende derby med en 5-2 sejr til hjemmeholdet FC Midtjylland.

Med sejren i 'hadets kamp' er FC Midtjylland kun et enkelt point efter AaB, mens Viborg ligger jumbopladsen i Superligaen. Der resterer fem spillerunder af Superligaen.