KØB PLUS!

Stadig lang vej for BIF

KOMMENTAR

Da Brøndby i går meldte sin redningsplan ud, tog selskabet det ultimative skridt og bad sine egne medarbejdere om at gå markant ned i løn. Meldingerne fra både spillere og administrationspersonale er indtil videre lunkne med pil i retning af accept, og jeg skulle undre mig, hvis ikke et flertal i begge lejre vælger at acceptere ledelsens forslag. Alternativet vil for manges - også spillernes - vedkommende være arbejdsløshed eller lavere løn i en anden klub, så på den måde er Brøndby heldigt stillet i forhold til konjunkturerne.

Men dermed er klubben langtfra reddet. Det vrimler stadig med hurdler, der skal overvindes, før operationen er veloverstået, for medarbejdernes lønnedgang løser kun det ene af investorkredsens to endnu uløste krav, og det andet virker som langt det største problem.

Investorerne kræver, at Spillerforeningen skal give henstand i forhold til det krav om feriepenge, det i september 2012 fik Fodboldens Voldgiftsrets ord på, at Brøndby skal betale. Det vil den udadtil ikke give, og selv om det vil undre mig, hvis det ikke lykkes af komme frem til en aftale, bliver der tale om tunge indrømmelser fra begge sider, før der kommer en løsning.

Sikkert er det, at Spillerforeningen ikke kommer til at slække på størrelsen af kravet til Brøndby, der i første omgang drejer sig om cirka fire mio. kr. til de tidligere Brøndby-spillere Peter Madsen, Thomas Rasmussen og Martin Ericsson, og i sidste ende kan det løbe helt op i 24 mio. plus eventuelle renter til de øvrige spillere i truppen, der ikke har fået feriepenge, sådan som de rettelig havde krav på.

Sikkert er det også, at det bliver en større kamp at komme til enighed om, hvor stort det endelige beløb er, for Brøndby accepterer ikke bare lige, at det drejer sig om mere end de fire mio. kr., klubben er blevet dømt til at betale. Det vil blive et tema for de investorer, der ønsker at minimere det sorte hul, der skal lukkes, før Brøndby er sikret.

Selv hvis det lykkes at gennemføre slankekuren, få henstand af Spillerforeningen samt at blive enige om det endelige krav, venter der en udfordrende aktieemission. Endnu er der ingen investorer på plads, når den helt store kapitaludvidelse til marts eller april sættes i gang, og selv om Brøndby ved en slankning vil blive mere attraktiv end i dag, bliver det en stor udfordring at finde den investor eller de investorer, der er klar til at lægge 100 mio. kr. Men den tid, det problem. Lige nu er der nok at tænke på, inden man overhovedet kommer så langt.

Morten Crone Sejersbøl er fodboldredaktør på BT. Du kan også følge ham på twitter.com/Morten_Crone

Din kommentar

Kommentarer

Selvfølgelig går Brøndby ikke konkurs

Skrevet af Anonym, Torsdag den 10. januar 2013, 13:05

Som de fleste rigtige økonomer har udtalt i månedsvis så går Brøndby selvfølgelig ikke konkurs og der er noget der tyder på at de er godt igang med SAS løsning derude nu og SAS gik som bekendt ikke konkurs. Det er forbavsende så få økonomer der har været inde i medie billedet her i forhold til sportsjounalister der skal kloges sig på økonomi. Hvad ved Crone og andre f.eks. om mekanismerne i en konkurs?? Det er muligt at de herrer synes alt det der økonomi er kedeligt og frygteligt indviklet, men så skulle de ydmygt trække sig i baggrunden og lade rigtige økonomer udtale og konkludere på Brøndby's situation. Men journalister har jo fuldstændig Carte Blanche til at skrive hvad som helst og uanset om det passer eller ej så er der jo ingen der følger op på dem efterfølgende. Det er bla. derfor at mang læsere efterhånden får journalist lede.

Dumhed/sportschef

Skrevet af Anonym, Onsdag den 9. januar 2013, 15:36

Sportschef fabler om nye indkøb- det må være en dårlig spøg- hvor dum kan man være???
BIF er måske uden spillere af betydning på fredag denne uge- skift den mand nu.

Dumhedens triumf BIF

Skrevet af Anonym, Onsdag den 9. januar 2013, 15:33

Bjerriegaard & Winther har via stædighed,magbegær ikke ville slippe deres inflydelse- selv om ingen vil de var en del af et nyt BIF- som sagt mange gange herfra kun økonomi og manglende sponser indtæfter kan få dem ud- det er nu sket.
Nu skal spillerne betale for ovennævntes dumheder, ikke rimeligt- luk BIF/konkus og start på en frisk med nye sponsorer der har indflydelse samt en proff. ledelse udefra- så er det en mulighed,uden at gæld skal slæbes med fremover.Der bliver mange tabere ved den fremgangsmåde,men alt andet er kun ønsketænkning og drømme.
KASI 3 millioner om mdr. er dem de mangler, på trods af Bjerregard/ Winther har benægtet det- igen dumhedens triumf.
Bjerregaard & Winther skal udelukkes fra alle hjemmekampe fremover - de skal ikke vise sig på stadion- DET ER DERES SKYLD

Det er da sjovt

Skrevet af Anonym, Onsdag den 9. januar 2013, 14:03

Der samtidig går rygter om spillerindkøb, er det dem lønnedgangen skal finansiere ?

Vil de (nye spillere) også blive tilbudt en lavere løn end de normalt ville, jeg tvivler da der jo er konkurrence om at få kontrakten hjem... Hvis jeg var ansat i BIF og gik med til en lønnedgang og der så kom en ny højprofileret spiller til en høj løn, ville jeg føle mig pisset op og ned af ryggen!

Og aktieemmission... tja indtil videre virker det bare som om der bliver fyldt penge i et bundløst hul, for hver gang BIF har fået lidt penge har de fluks røget ud og skrevet kontrakt med en løntung spiller... (Kristiansen og Rommedahl f.eks.)

SÅDAN !!

Skrevet af Anonym, Onsdag den 9. januar 2013, 10:19

Nedskrivning af anlægsværdier, reduktion af de faste variable, nedbringe både kortsigtede og langsigtede gældssposter, sikre midlertidig finansiering, aktieemmision som der vil rigtig mange som støtter...

SÅDAN, det er i hvert fald bedre at redde klubben og måske vende skibet i første division, end det at gå konkurs og starte helt fra DM serien ....

Held og Lykke Brøndby IF
Jeg skal nok støtte emmision med lidt lommepenge, og det håber jeg også der er mange andre som vil gøre
Bo Nielsen, Brøndbyvester

Ønsketænkning - drømme

Skrevet af Anonym, Onsdag den 9. januar 2013, 15:39

Kun konkurs af BIF er en mulighed - start forfra.Ingen vil være sponsor for dødssejler BIF.
HUSK det er BJERREGAARD&wINTHER DER HAR ØDELAGT ALT FOR BIF.