Efterårssæsonen i Superligaen er lukket ned for FC København-spillerne. Nu åbnes der for ekstraarbejde til klubbens sportsdirektør, Carsten V Jensen. Han skal jagte markante forstærkninger de kommende måneder.

- Vi kommer til at arbejde hårdt. Målet er at få én til to spillere ind, siger Ståle Solbakken, som ikke skal høvle nye folk ind i sin trup.

- Vi kommer ikke til at lave en revolution, lyder det fra Solbakken.

Med en 1-0 sejr fik hjemmeholdet fra København den afslutning på efteråret, som de ønskede. Efter en første halvleg mod FC Vestsjælland, hvor den sidste skarphed manglede, og chancerne aldrig kom, så leverede tyske Marvin Pourie glæde i Parken i anden halvleg. Angriberen blev skiftet ind efter en time, og sekunder senere havde han scoret sit første mål for FCK i Superligaen.

Men sejren ændrer ikke på, at FCK har haft deres dårligste efterår siden 2004. Allerede fra begyndelsen af sit comeback i FC København slog Ståle Solbakken fast, at han gerne så større konkurrence på pladserne og et klarere hierarki i FCK. Nye spillere skal komme med kvalitet, der kan løfte hele truppen.

Lige efter sejren over FC Vestsjælland ville han ikke fortælle meget om sine konkrete ønsker til spillere, selvom han dog leverede et lille hint.

Er det en spiller til venstreback, midtbanen og angrebet, du vil have?

- Ja, lyder det korte svar fra Solbakken.

De har længe tydet på, at de danske mestre ville søge at hente en ny angriber, fordi de nuværende simpelthen ikke har vist sig gode nok. Men Marvin Pourie er måske langsomt ved at gribe chancen. Ihvertfald leverede han sejrsmålet mod FCV, han har undervejs udvist tålmodighed og kæfter ikke længere op, som vi eller har været vant til i Silkeborg-tiden. Alt sammen noget Solbakken vægter højt.