Sportsredaktør: Her er mit efterårets hold

Berlingskes sportsredaktør Flemming Fjeldgaard runder i en kommentar efterårets Superliga-sæson af med at stille et efterårets hold

Herunder følger det uddrag fra Flemming Fjeldgaards kommentar, hvori han stiller et efterårets hold, der har flest FCK'ere i startopstillingen, der i det hele taget er repræsenteret af spillere fra blot fire klubber.

Flemming Fjeldgaard skriver:

- Naturligvis med den belgiske FCK-forandringstrold Ariël Jacobs på bænken – selv om Kent Nielsens arbejde med et uprøvet materiale i AaB har fået en masse iagttagere til at skamme sig over spådommene i sommer. Jeg er blandt dem.

Superligaens generelt bedste hænder tilhører FCN-keeperen Jesper Hansen, selv om jeg da i aftes sad mellem et par drop og overvejede, om man skulle hive Steffen Rasmussen ind i sidste øjeblik.

I forsvarskæden står FCK’eren Lars Jacobsen, som vel har dansk fodbolds højest bundniveau og dermed en art international klasse, der egentlig rækker ud over Danmarks grænser. På den modsatte back er Bashkim Kadrii fra OB ved at udvikle sig til en karriere-eksplosion. Men jeg går med FCK’eren Pierre Bengtsson, hvis betydning for FCKs bedste angrebsside er perverst undervurderet.

Centralt står Mtiligas holdkammerat Jores Okore trods flere problemer, end man havde ventet. Og OB’eren Daniel Høegh, hvis fremskridt er foregået i uretfærdig ubemærkethed.

Min midtbane kommer til at savne noget... Mark Van Bommel-svineri. Men det er vel prisen, når man er blevet så glad for lækre fødder, at det gør ondt at skulle se bort fra gennembrudsnissen Kasper Kusk fra AaB. Der bliver i stedet plads til AGF’eren Casper Sloth og OB’eren Rasmus Falk (to landsholdsspillere til startopstillingen senest i 2014) ved siden af FCN’eren Nicolai Stokholm, som i en alder af 36 år stadig ejer så meget klasse, at man hører violiner spille, når han går på banen. Han blev træt, enten fysisk eller mentalt, på vej ind i december. Og med ham faldt resten af holdet. Tilfældigt? Det tror jeg ikke.

I mellemrummet opererer FCK’eren Nicolai Jørgensen, selvfølgelig, og det går forbi min fatteevne, at han ikke allerede er mere integreret på A-landsholdet. Vis mig bare en enkelt dansk fodboldspiller, der kan skabe lige så meget uden assistance!

Og så rekrutterer jeg bare stille og roligt fra topscorerlisten til de sidste to angrebspladser. AGFs Aron Johansson blev tidligere på sæsonen sat i forbindelse med Arsenal, og det morede jeg mig meget over. Men han har været god. Det samme har jo FCK’eren Andreas Cornelius, gennembrudsblenderen, som bliver den næste dansker, der bliver solgt for penge, der kan redde årsregnskaber i hele Superligaen.

Læs også: