KØB PLUS!

Sønderjyske: Hjemme værst

Sønderjyske er blevet en del af nedrykningskampen. Det skyldes ikke mindst en af Europas værste hjemmebane-statistikker.

Ude godt men hjemme bedst. Med mindre hjemmebanen er Haderslev Fodboldstadion.

Sønderjyske synker stille og roligt mod nedrykningsstregen, og det skyldes især en skrækkelig hjemmebanestatistik. For den hjemmebane, der i sidste sæson kastede lune 21 point af sig, har i denne sæson kun indbragt fire point i ni hjemmekampe. Og det gør Haderslev Fodboldstadion til en af Europas værste hjemmebaner.

Kun tyrkiske Akhisar Genclik Spor har en værre pointhøst målt pr. kamp med et snit på 0,3 mod sønderjydernes 0,4. Det samme magre snit har hollandske Zwolle.

- Hvis vi vidste, hvad der var galt, så ville vi selvfølgelig ændre på det, men der er ikke noget klart svar, siger Sønderjyskes sportschef Ole Nielsen.

Sønderjyske er nu bare tre point over stregen og har tabt fem ud af de seneste seks kampe. Alligevel bør træner Lars Søndergaard ikke frygte for jobbet. - Han har vores fulde opbakning, siger Ole Nielsen.

- Men vi erkender, at situationen er alvorlig, og at vi er en del af nedrykningskampen. Det kan vi ikke løbe fra, men vi har prøvet det før, så jeg har god tro på, at vi kan klare den. Alligevel kommer nedturen bag på Ole Nielsen. I foråret tabte Sønderjyske blot én gang på hjemmebanen i Haderslev

- Vi var rigtigt stærke hjemme i foråret og startede denne sæson med at vinde 6-1 hjemme over Randers, men siden har det været svært for os.

Søndag bliver opgaven ikke lettere med FC Københavns besøg. - Det er ikke en undskyldning, men en del af forklaringen er, at vi især i forsvaret er ramt af skader. Vi har ikke stillet med samme back-kæde to kampe i træk. Vi havde som plan, at Niels Lodberg og Hallgrimur Jonasson skulle være vores første valg i det centrale forsvar, men de har samlet spillet en halvleg sammen i hele efteråret på grund af skader, siger Ole Nielsen.

Det er ikke kun den duo, der har været hårdt ramt. Jonas Troest, Søren Mussman og Thomas Hansen er heller ikke gået fri af skader. Sønderjyske står desuden til at miste den amerikanske midtbanedynamo Conor O’Brien til nytår.

Parterne kan ikke blive enige om en forlængelse af kontrakten.

- Vi har ligaens mindste budget, men vi skal alligevel ud at finde en erstatning for Conor. Vi kommer til at invitere flere spillere til prøvetræning den kommende tid for at være bedst rustet til at finde en afløser. Det er vi simpelthen nødt til, siger Ole Nielsen.

Læs også: