Når færøske Brandur Olsen en dag indstiller sin karriere, vil han formentlig smile og tænke tilbage på den maj måned i 2015, hvor han slog sit navn fast. Måneden, hvor han som 19-årig reserve blev pokalhelt for FC København, og knap to uger senere scorede sit første Superliga-mål på sin første boldberøring som indskifter mod OB. Det var nok til, at FCK sejrede 1-0.

Teenageren fra ø-gruppen i nord blev med 25 minutter tilbage af mandagens opgør sendt på banen som afløser for norske Tom Høgli og gjorde sig få øjeblikke efter klar til at tage et frispark kort uden for feltet. Få sekunder efter lå bolden i nettet bag en sprællende OB-keeper Mads Toppel, og Brandur Olsen kunne atter lade sig hylde af de fans, der havde gjort det samme i den dramatiske pokalfinalesejr over FC Vestsjælland.

Forud var gået et opgør, hvor kvaliteten i afslutningerne udeblev. Med OBs udskældte Emil Larsen som den store synder. Kort efter pausen brændte han en gigantchance få meter fra Stephan Andersens mål. FCK-keeperen viste landsholdsklasse, mens Emil Larsen udviste et eksempel på en spiller uden selvtillid.

Med resultatet har FC København sikret sig sølvmedaljerne i Superligaen.