KØB PLUS!

Silkeborg sender FCM mod bunden

Det gælder om at score på sine chancer. Det kunne Silkeborg og så kom Viggo Jensens team atter på sejrskurs

Søndagens gode nyhed for FC Midtjylland er, at den økonomisk trængte klub kan se frem til at få tilført 15-20 millioner kroner til den slunkne kasse i nærmeste fremtid. Den dårlige er, at klubben sportsligt har kurs mod nedrykning, hvilket hurtigt kan ophæve effekten af den økonomiske indsprøjtning.

Det er egentlig ikke fordi, spillet er så ringe endda. I hvert fald ikke frem ad banen. Men FCMs effektivitet lader en del tilbage at ønske. Og så har Hedens ulve lige nu et bundholds uheld.

Det viste søndagens sekspoint-kamp på hjemmebane mod Silkeborg med al tydelighed. I fjerde minut scorede Tim Janssen for FCM, men bolden ramte på vejen medspiller Rilwan Hassan, der lige netop var marginalt offside. Mål annulleret.

To minutter senere. Silkeborgs Jesper Bech blev spillet i dybden og vippede den elegant i mål over Jakob Haugaard i FCM-målet. 1-0 til Silkeborg på holdets første afslutning.

Og i 18. minut kunne Dennis Flinta så heade et frispark fra Christopher Poulsen i mål til 2-0 på næste Silkeborg-afslutning inden for målrammen. Effektivt.

Silkeborgs 2-0 føring ved pausen var dog på ingen måde et udtryk for de to holds kvalitet i de første 45 minutter. Hvilket Silkeborgs målscorer Dennis Flinta da også var den første til at indrømme på vej til en kop pause-te.

- Hvis vi fortsætter på den her måde, overlever vi ikke, konstaterede han.

Men det gjorde Silkeborg. For selv om FCMs Morten Duncan Rasmussen kom ind og brød 18 Superliga-kampes måltørke med en reducering til 1-2 efter en time - endda med hælen - fik Jesper Bech på en sjælden Silkeborg-kontra i 75. minut alt for meget plads og tid af den slatne FCM-defensiv. Og så blev det 3-1 til Viggo Jensens tropper.

SIF-sejren kom bestemt ikke i hus på flot fodbold og spillemæssigt overtag. Men holdet kæmper for sin overlevelse og slår til, når modstanderen blotter sig. Det kunne FCM-spillerne lære meget af.

Læs også: