KØB PLUS!

SIF-direktør meldt til politiet

Silkeborgs direktør og storaktionær Kent Madsen er blevet politianmeldt for sit bestyrelsesarbejde i den krakkede Amagerbanken

Silkeborgs administrerende direktør Kent Madsen kan se frem til en retssag. Silkeborg-bossen er nemlig blevet meldt til politiet af Finanstilsynet sammen med 10 andre personer fra direktionen og bestyrelsen fra Amagerbanken, der krakkede i 2011.

Finanstilsynet har anmeldt hele den samlede bestyrelse og bankens tidligere direktør Jørgen Brændstrup samt tidligere direktionsmedlem Allan George Ottesen.

- Vi har fået en anmeldelse omkring Amagerbanken mod 11 personer fra den tidligere ledelse, siger chefen for bagmandspolitiet, Jens Madsen, til DR Nyheder.

Kent Madsen sad i bestyrelsen fra 2008 til slutningen af 2010, og har dermed længe været en del af undersøgelsen omkring, hvorfor det gik så galt for den store bank i 2011.

Ifølge anklagerne skulle bankens ledelse og bestyrelse blandt andet have bevilliget en låne-ramme på 1,5 mia. kroner til ejendomsspekulanter, der var på vej mod konkurs. Pengene skulle bruges til investeringer i schweizerfranc for at genvinde tab på ejendomsmarkedet. Ifølge anklagerne var bankens ledelse og bestyrelse vidende om, at ejendomsspekulanterne var på vej mod konkurs, da låne-rammen blev bevilliget.

Amagerbankens tidligere ledelse risikerer en tiltale efter paragraf 373, stk. 3 i Lov om finansiel virksomhed. Paragraffen går på manglende indgriben i forhold til at forhindre tab i forbindelse med bankdrift.

tipsbladet.dk