OB lægger med en sejr mod Esbjerg lørdag aften pres på Superligaens øvrige tophold, mens oprykkerne hænger fast i bunden.

Norske Marcus Pedersen blev helten, da han med to mål sendte OB helt op i Superligaens topkamp.

Det står klart, efter at holdet hjemme på TREFOR Park besejrede Esbjerg 3-0.

Omvendt må Esbjerg nu konstatere, at stimen på fire kampe uden nederlag er brudt. Og at holdet ikke formåede at lægge afstand til ligaens bundregion.

Første halvleg endte uden mål, selv om begge hold kom ud til kampen med ambitioner om at spille fremadrettet fodbold. Og kun en enkelt gang var det for alvor ved at give bonus. Det var, da OBs Hans Henrik Andreasen lige før pausen heade bolden på Esbjergs målstolpe.

Ellers blev det mest bemærkelsesværdige øjeblik i første halvleg, da OBs målmand Mads Toppel måtte forlade banen på grund af en forstrækning i sit højre lår. Ind kom i stedet Jesper Christiansen, som på det seneste har været henvist til bænken.

Hvor første halvleg var helt jævnbyrdig, overtog OB spillets gang i anden halvleg. Det udnyttede hjemmeholdets Andreas Johansson efter 55 minutter, hvor Daniel Høegh headede et hjørnespark videre og til svenskeren, som midt for mål opsnappede bolden og scorede.

Umiddelbart efter så det ud til, at Jesper Christiansen havde begået årets drop i Odense, da han tabte et helt ufarligt indlæg for fødderne af Esbjergs Nicolai Høgh, som scorede. Men heldigt for Jesper Christiansen stod Esbjerg-spilleren offside i situationen.

Få minutter efter var Esbjerg igen tæt på at udligne OBs føring, men Andreas Johansson sparkede bolden væk helt inde på målstregen.

Men så svarede OB tilbage. Et fint bandespil mellem Marcus Pedersen og Krisztián Vadócz splittede Esbjergs forsvar ad. Og så kunne Marcus Pedersen runde det hele af ved iskoldt at score til 2-0.

Men OBs norske angriber var ikke færdig med at lave mål. Og han stod således også bag holdets scoring til 3-0.

I næste spillerunde skal OB på udebane forsøge at slå AaB, men Esbjerg skal en tur til Randers.