KØB PLUS!

Se beviset: Her er spillernes lønaftale

Sporten.dk dokumenterer, at medarbejdernes aftale om lønreduktion falder til jorden, hvis ikke klubben enes med Spillerforeningen. Direktøren afviser, at det betyder fuld løn. Det er 25 procent eller konkurs.

Klokken havde netop passeret 15, da spillerne og det øvrige personale i Brøndby i går modtog beskeden om, at deres lønsedler lå klar.

Til deres store overraskelse kunne de konstatere, at de ikke kun fik udbetalt de 25 procent af lønnen, der efter lange forhandlinger og under stor bevågenhed ellers var blevet aftalt den 11. januar, men at de alligevel ville få deres normale løn - altså 100 procent.

Det kunne kun betyde, at Brøndby-ledelsen endnu ikke havde forhandlet sig til rette med Spillerforeningen om feriepengesagen, for som sporten.dk i dag kan dokumentere, er aftalen om en lønreduktion hos medarbejderne betinget af, at ’der i feriepengesagen indgås aftale om henstand eller om afdragsordning, der kan opfyldes inden for rammerne af Klubbens likviditetsprognose.’

Det vil med andre ord sige, at hvis ikke Brøndby og Spillerforeningen bliver enige, vil aftalen om at reducere januar-lønnen til 25 procent falde til jorden - ergo skal medarbejderne have fuld løn eller slet ingenting, som direktøren siger.

Der gik dog ikke lang tid, før direktør Tommy Håkansson over for sporten.dk kunne fortælle, at der var tale om en intern fejl, og at spillerne naturligvis ville få 25 procent i løn, sådan som man havde aftalt den 11. januar, og at alternativet - hvis ikke Brøndby og Spillerforeningen bliver enige inden torsdag (i morgen), når lønnen skal udbetales - er, at medarbejderne slet ikke får løn. Det fik medarbejderne at vide sent i går aftes via en mail.

- Medarbejderne får 25 procent i løn, som der står i den aftale, vi indgik, hvis vi bliver enige med Spillerforeningen. Ellers får de nul procent i løn, sagde Tommy Håkansson i går.

Siger du, at det kan være, at spillerne ikke får løn på torsdag (i morgen, red.)?

- Ja, hvis ikke vi bliver enige med Spillerforeningen, svarede Tommy Håkansson.

Nu kan det nok være, der udbrød opstandelse blandt de spillere og medarbejdere, der først havde troet, at de skulle have 25 procent, men som på sporten.dk fandt ud af, at de alligevel ville få 100 procent, for derefter at finde ud af, at de måske slet ikke fik noget.

Det sidste er i princippet det samme som at lukke butikken, fordi det grangiveligt vil føre til en konkursbegæring.

Imidlertid kender hverken spillere eller det øvrige personale sagen fra andre sider end dækningen i medierne, for de har stadig ikke fået andre beskeder fra ledelsen end den lønseddel, der viser, at de får 100 procent af deres løn, hvorfra de så kan drage deres egne konklusioner.

Sporten.dk bringer her et uddrag af den aftale, medarbejderne og ledelsen med Tommy Håkansson i spidsen indgik den 11. januar, hvoraf det fremgår, at aftalen om en lønreduktion falder til jorden, hvis ikke det lykkes at gennemføre ’en samlet likviditetsforbedring i størrelsesordenen 25 mio. kr. fordelt mellem lønreduktion, investorer og långivere’ samt at nå til den føromtalte enighed med Spillerforeningen.

Ifølge sporten.dk's oplysninger kører forhandlingerne med Spillerforeningen alt andet end godt.

Lykkes det ikke at nå frem til en aftale inden i morgen, er det et endnu ubesvaret spørgsmål, om der er råd til fuld løn, eller om Tommy Håkansson gør alvor af sine ord og udbetaler nul procent. Altså ikke en krone.