KØB PLUS!

Sat på plads: For meget fest, Claudemir

FCKs Claudemir gik for meget i byen, men en alvorlig samtale med Carsten V. Jensen sendte ham på rette vej.

Når man som Claudemir er alene langt væk hjemmefra i en ung alder, så er fristelserne også ekstra store.

Balancen mellem at leve et seriøst liv som fodboldspiller og et socialt liv uden for banen er hårfin og kan være svær at finde. Rygterne om Claudemirs hang til fester på ubelejlige tidspunkter har da også floreret et godt stykke tid i fodboldbranchen, og dem vil hovedpersonen ikke løbe fra.

- Jeg har gået en del ud og festet. Det var mest i tiden med Ståle Solbakken, hvor mit niveau var højt, og alt bare var godt. Men jeg bliver jo ældre, og jeg er blevet klogere. Nu går jeg kun ud, hvis der er god tid til næste kamp, siger 24-årige Claudemir.

Til dagligt er han fast mand på FC Københavns midtbane. En plads han næsten har været selvskrevet til under hele sin periode i klubben. Men efter en forrygende start er brasilianeren dalet i niveau, og det har måske haft noget at gøre med hans prioriteter uden for banen. Det fik på et tidspunkt FCK’s sportsdirektør, Carsten V Jensen, til at indkalde Claudemir til en samtale for lige at slå fast, hvordan man skal leve sit liv som professionel fodboldspiller.

- Jeg har haft den samtale med CV, og vi har diskuteret det. Det var en lille opsang, som jeg måske havde brug for, og jeg blev mindet om, at alting har sin tid. Jeg ser heller ikke den opsang som noget dårligt, for det viser jo bare, at klubben bekymrer sig om mig og min karriere, siger Claudemir.

Og det har midtbanespilleren da ret i.

Da BT i april i år interviewede Carsten V. Jensen, der på det tidspunkt dobbeltjobbede som både træner og sportsdirektør, sagde han, at Claudemir havde været omkring ham til en snak, men at forventningen og troen på brasseren stadigvæk var tilstede.

- Selvom jeg godt ved gennem vores samtaler, at han har haft det svært, så er han ikke én man lige slår ned. Claudemir er en gadedreng, han er vant til det her. Man skal kæmpe hårdt for det, og det gør han også, sagde Carsten V Jensen til BT i april.

Selvom hangen og trangen til fest og farver har været for stor i en periode, så understreger Claudemir dog også, at meget af det bare skyldes en helt grundlæggende i mentalitet. -

Jeg er brasilianer, og der er en kulturforskel i forhold til for eksempel danskere. For mig handler alt ikke om fodbold, som det måske gør for danske spillere. De kan jo nærmest bruge deres ferie på at træne, og den tilgang til tingene har jeg ikke, siger Claudemir.