Med et mål bare fem minutter før tid sendte FC Nordsjælland Silkeborg et skridt længere ned i nedrykningsdyndet. Farum-holdet vandt i Søhøjlandet 2-1 efter at have været bagud 0-1 tidligt i kampen.

Efter en ellers jævnbyrdig kamp lignede det bundholdets evige forbandelse, da Silkeborg igen smed muligheden for point væk.

På en fremragende frispark havde Emil Scheel bragt hjemmeholdet foran 1-0 efter bare fem minutters spil, og resten af første halvleg havde Silkeborg et solidt overtag mod gæsterne, som spillede med sørgebind for at mindes Michael Henriksen, milliardæren, der har støttet klubben økonomisk gennem en årrække og som døde i en tragisk helikopterulykke for en uge siden.

Men efter pausen ændrede kampen karakter. To minutter inde i anden halvleg slap Joshua John hele vejen igennem på kanten, Kasper Lorentzen timede sit løb perfekt, så han sikkert og kraftfuldt kunne heade indlægget i mål bag en sprællende Kasper Jensen.

Selvom FCN havde skiftet gear i forhold til den anonyme indsats i de første 45 minutter, opstod der stadig gode muligheder til hjemmeholdet. Først endte Nicolaj Agger alene med David Jensen, men keeperen vandt duellen med god blokade. Minuttet havde Nicolaj Ritter en god mulighed, mens hans skud blev snuppet af Jensen, som leverede en god kamp mod Silkeborg.

Herefter var det FC Nordsjælland, der pressede på for at score det afgørende mål, og den rutinerede måltyv Morten Nordstrand blev sendt på banen med et kvarter igen. Han scorede ikke selv, men han fik alligevel afgørende betydning, da han slap igennem og klogt spillede bolden tilbage til Uffe Bech, som med bare fem minutter tilbage kunne score til 2-1 og sikre gæsterne alle tre point.

Resultatet betyder, at Silkeborg efter syv runder stadig er sidst i Superligaen, uden sejre og med bare tre point. I den modsatte ende er FC Nordsjælland med i toppen med 13 point på kontoen efter dagens sejr.