KØB PLUS!

Sådan kan Brøndby blive straffet

Klubben risikerer en meget alvorlig hilsen fra DBUs Disciplinærudvalg.

Det kan blive rigtig dyrt for Brøndby. Da klubbens fans i går invaderede banen i glædesrus over pokalsejren mod FCK, endte det i en farlig provokation mod vrede FCK fans.

Udvekslingen af romerlys og andre kastegenstande før politiet greb ind, skal nu takseres til en eventuel straf fra DBUs Disciplinærudvalg. DBU får en rapport med tre klagepunkter fra dommer Kenn Hansen. Han indberetter:

1: Invasion fra Brøndby-fans. 2:Brug af romerlys før kamp 3:Brøndby-fans, der kastede lightere på FCK-anfører Lars Jacobsen.

Brøndby stod allerede til bøde på omkring 10.000 kroner for godt en måned siden, da Brøndby-fans kastede romerlys på banen under en kamp mod FCK i Parken.

Det tæller som en skærpende omstændighed, når der eventuelt skal uddeles bøder igen. Sagen tæller som den tredje af sin slags og kan normalt takseres til en bøde på 25.000 kroner.

Men det er højst sandsynligt, at DBU kan vælge at pege på skærpende omstændigheder omkring den ukontrollable faninvasion torsdag aften.

DBU kan vælge mere vidtrækkende sanktionsmuligheder, hvor man straffer Brøndby ved at fratage dem point i Superligaen, eller taberdømmer holdet, som det eksempelvis skete for Danmark mod Sverige. En konsekvens, der kan være uoverskuelig for et kriseramt Brøndby-hold i bunden af Superligaen.

I en lidt mildere afdeling har man i en lang række tilfælde set nationale forbund idømme klubber en straf, hvor de fratages hjemmebanefordel og dermed entré-indtægter i følgende kampe. Ligeledes har man set klubber straffet, så de skal spille et antal kampe uden tilskuere.

  


   
  

Afstemning

Læs også: