KØB PLUS!

Så tæt er AaB på afgrunden

AaB har alvorlige økonomiske problemer. Flere økonomer fastslår, at den nordjyske traditionsklub er helt nede at skrabe bunden, og at man er nødt til at vende hver eneste øre.

For få år siden ramte AaB jackpot med deltagelse i Champions League og tilhørende millionindtægter. Men de mange penge er blevet dårligt forvaltet, og i de seneste år har klubben været tæt på økonomisk ruin på grund af lange kontrakter med dyre profiler. I alt har man haft et underskud på 175-180 mio. kr. i perioden 2009-11.

I år bliver det et spørgsmål om overlevelse, og hver eneste krone skal vendes, inden den bruges.

Det fastslår tre økonomiske eksperter over for Jyllands-Posten.

- Pengekassen nærmer sig bunden, hvis den ikke allerede er tom. Situationen er svær, siger Frank Jensen, der er aktieanalytiker med speciale i fodboldaktier hos Dansk Aktieanalyse.

Administrerende direktør Poul Sørensen erkender, at AaB er hårdt presset, når det gælder den aktuelle kassebeholdning.

- Vi kører snævert på, hvad likviditet angør, men vi kan svare enhver sit, fastslår direktøren dog.

Fodboldøkonomen Jesper Jørgensen konstaterer, at AaB ikke har råd til at bruge de beskedne midler klubben råder over forkert.

- Klubben skal sidde hårdt på pengekassen hele året. Det er der slet ingen tvivl om. AaB skal tælle hver eneste krone hver eneste dag, fastslår Jesper Jørgensen.

Morten W. Langer, der er redaktør på Aktieugebrevet, mener, at AaB har været tæt på at lukke ned som fodboldforretning.

- AaB har været i en dybt livstruende situation. De store underskud kan ikke gentage sig medmindre, der bliver tilført ekstern kapital, hvilket næppe er realistisk. Det er lige før lukketid, så AaB må andre strategi og skære ned.

Poul Sørensen bekræfter, at AaB har planer om at få tilført kapital gennem en ny aktie-emission, selvom det sidste gang kun lykkedes at få 37 mio. kr. ud af de forventede 50 mio. kr. i foråret 2011.

Læs også: