KØB PLUS!

Redaktør: Lang vej til Brøndby-redning

BTs fodboldredaktør forudsiger, at Brøndby nok skal nå til enighed med spillerne om en lønnedgang. Alligevel er klubbens vej til redning lang og stenet.

Brøndby har spillet sit ultimative kort og truet med konkurs, hvis ikke spillerne og de øvrige ansatte indvilliger i at gå ned i løn. Ikke mindst fordi spillerne får svært ved at finde bedre betalte kontrakter i andre klubber, sådan som konjukturerne er i øjeblikket.

Men det betyder ikke, at Brøndby er i mål og har sikret sig overlevelse. Der er lang vej endnu, fastslår BTs fodboldredaktør Morten Crone Sejersbøl i sin blog, hvor han blandt andet peger på, at der endnu ikke er en aftale på plads med en stor investor:

- Det vrimler stadig med hurdler, der skal overvindes, før operationen er veloverstået, for medarbejdernes lønnedgang løser kun det ene af investorkredsens to endnu uløste krav, og det andet virker som langt det største problem.

- Investorerne kræver, at Spillerforeningen skal give henstand i forhold til det krav om feriepenge, det i september 2012 fik Fodboldens Voldgiftsrets ord på, at Brøndby skal betale. Det vil den udadtil ikke give, og selv om det vil undre mig, hvis det ikke lykkes af komme frem til en aftale, bliver der tale om tunge indrømmelser fra begge sider, før der kommer en løsning.

- Sikkert er det, at Spillerforeningen ikke kommer til at slække på størrelsen af kravet til Brøndby, der i første omgang drejer sig om cirka fire mio. kr. til de tidligere Brøndby-spillere Peter Madsen, Thomas Rasmussen og Martin Ericsson, og i sidste ende kan det løbe helt op i 24 mio. plus eventuelle renter til de øvrige spillere i truppen, der ikke har fået feriepenge, sådan som de rettelig havde krav på.

- Selv hvis det lykkes at gennemføre slankekuren, få henstand af Spillerforeningen samt at blive enige om det endelige krav, venter der en udfordrende aktieemission. Endnu er der ingen investorer på plads, når den helt store kapitaludvidelse til marts eller april sættes i gang, og selv om Brøndby ved en slankning vil blive mere attraktiv end i dag, bliver det en stor udfordring at finde den investor eller de investorer, der er klar til at lægge 100 mio. kr. Men den tid, det problem. Lige nu er der nok at tænke på, inden man overhovedet kommer så langt.

Læs hele Morten Crones blog her:

Læs også: