Redaktør: Brøndbys opgør med kulturen

Brøndbys sammenlægning af aktieklasserne er et opgør med den kultur, der har præget klubben gennem de sidste 30 år, hvor kernen og familiestrukturen blev dyrket.

Brøndby tager et stort skridt væk fra den hidtidige kultur med ophævelsen af A-aktionærernes priviligerede status. Nu er klubben til salg som så mange andre klubber, konstaterer Berlingske Tidendes sportsredaktør Flemming Fjeldgaard i sin blog.

- Den sensationelle manøvre er selvfølgelig ændringen af klubbens berømte aktiestruktur. A-aktionærerne i klubben har skriftligt accepteret, at de nuværende aktieklasser lægges sammen, hvorfor klubbens strategi ikke længere er beskyttet af de lokale veteraner, som gennem generationer skabte klubbens fremdrift.

- Det er et helt rent opgør med klubbens mest grundlæggende filosofi og en afsked med alt, hvad Brøndbys ledere har forsvaret i årevis - mens en masse andre klubber har åbnet for fremmed kapital og har taget den risiko, det kan være at blive genstand for en lunefuld storinvestors skøre planer.

- Klubben er nu til salg som de fleste andre klubber.

- Brøndbys kerne, Brøndbys selvforståelse som familiernes forening, det lokale sammenhold, er sat til salg. Det gør man kun, hvis det eneste alternativ til denne revolutionerende udvikling var ... udslettelse.

- Den nye aktiestruktur er for mig en af de mest definerende udviklinger i klubbens historie. Det er en udvikling, der vil præge Brøndby i lige så høj grad, som uforglemmelige kampe mod Frankfurt, Roma og Liverpool har skubbet klubben fremad. Ingen aner, hvad dette ender med.

- Vi ved kun med sikkerhed, at Brøndby ikke længere er, hvad Brøndby altid har været. Og det er i hvert fald 'det nye Brøndby'.

Læs hele Flemming Fjeldgaards blog her:

Læs også: