KØB PLUS!

Redaktør: Brøndby lægger gigantisk tryk

BTs fodbold-redaktør Morten Crone Sejersbøl fastslår, at Brøndby har spillet det ultimative kort, truslen om konkurs, og at der nu ligger et gigantisk tryk på både spillerne og klubbens kreditorer.

Med den netop offentliggjorte redningsplan har Brøndby IFs administrerende direktør Tommy Håkansson valgt at spille det ultimative kort. Han truer med, at klubben går konkurs, hvis ikke spillerne og Brøndbys kreditorer går ind på de krav, som der Brøndby stiller op i redningsplanen: Lønnedgang, nedskrivning af tilgodehavende og henstand.

BTs fodbold-redaktør Morten Crone Sejersbøl tror på, at det er den rigtige vej, selvom planen stadig er meget ufuldstændig. Det forklarer han i sin blog:

- Brøndby-ledelsen har spillet det ultimative konkurskort og lægger nu et gigantisk tryk på sine medarbejderw.

- Spillere og medarbejdere skal permanent gå 10 procent ned i løn og hele 25 procent i de første tre måneder. Desuden skal kreditorerne give enten henstand eller nedskrive deres tilgodehavender for, at de nye investorer vil gå ind i klubben.

- Det har ligget i kortene, lige siden Frank Buch-Andersen og Tommy Håkansson i efteråret indledte forhandlingerne om en mulig aktieemission. Dengang skiltes parterne i begyndelsen af december, hvilket blandt andet skyldtes, at Frank Buch-Andersens krav var for tunge for Brøndby.

- Hans udspil var, at:

- spillerne skulle gå 30 procent ned i løn.

- Spillerforeningen maksimalt skulle have et beløb på omkring 6 mio. kr.

- De største kreditorer skulle halvere deres tilgodehavende

- Per Bjerregaard skulle helt uden for indflydelse.

- Jeg har netop talt med Frank Buch, og han afviser, at han er en del af fremtiden i Brøndby. Ikke desto mindre er det hans værktøjer, som Brøndby nu alligevel har taget i brug.

- Det første punkt vil spillerne nu blive presset til at sige ja til, fordi de dårligt har noget valg. Sagen er så enkel, at bliver der ikke sat flueben her, falder hele skidtet fra hinanden.

- Det andet og tredje krav er indtil videre udskudt. Det fjerde punkt blev så godt som gennemført, da Fonden etablerede sig i søndags uden Per Bjerregaard.

- Er der nogen spillere og medarbejdere, der tør sige nej? Næppe. Jobs hænger ikke på træerne i dag - slet ikke for fodboldspillere.

- Er der nogen kreditorer, der tør fastholde deres krav? Spillerforening kan ikke tillade sig at lukke Brøndby, og Nordea VIL ikke. Det vil banken ikke være kendt for, som en central kilde fortalte mig forleden.

- Indtil videre er Brøndbys plan meget ufuldstændig. Men presset er så tungt, at det begynder at ligne noget. I det mindste en snarlig afgørelse af enten-eller.